Odličan rezultat

Juričan kaže da ide po svoj plijen a to je Zagrebački holding. Otkriva i koga podržava u drugom krugu

Hina

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Foto Igor Kralj / PIXSELLPredsjednički kandidat Dario Juričan izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatima izbornih anketa za predsjedničke izbore po kojima osvaja 4,36 posto glasova, te je poručio da nakon tako dobrih rezultata ide po svoj politički plijen – Zagrebački holding. 


»Mislim da je to super kapital koji ću ja iskoristiti, sad je na meni da uzmem dio tog političkog plijena i mislim da znam što ću – idem po Zagrebački holding«, rekao je Juričan novinarima nakon objave izlaznih anketa.


Nije želio predviđati hoće li se ti postoci mijenjati kada DIP objavi rezultate. »Čekat ćemo DIP i najvjerojatnije ponoć da dođu neki egzaktni podaci pa ćemo se veseliti«, dodao je.
Juričan je svoj izborni stožer smjestio u Utrinama u jednom kafiću kojeg je preimenovao u »Remetinec«, a novinarima je i pojasnio zašto ga je preimenovao u naziv zagrebačkog zatvora.


»Krenuli smo s kampanjom na Savici, tamo je Milan Bandić uhićen, završavamo kampanju u Remetincu, tamo je trebao završiti«, kazao je.


S obzirom da su, kaže, ljudi glasali za njega da krade i korumpira i njegova očekivanja idu u tom smjeru. »Želim prvo dobiti svoj politički plijen, a svi glasovi potvrđuju da na to imam pravo, tako da ću uzeti Zagrebački holding«, zaključio je.


Ocijenio je i da su napravili kampanju koja će se pamtiti. »Ove izbore će svi zaboraviti, no ova kampanja će se pamtiti«, smatra Juričan.


Kaže da je ovo tek početak njegove političke karijere, a da je sljedeći korak upoznati EU čelnike tko vlada Hrvatskom. To su, kaže, rezač etiketa Milan Bandić, njegov vozač i njegov mesar. Upitan koga će sugerirati svojim glasačima za drugi krug rekao je da će im reći da dopišu ime – Milana Bandića.