Bivši predsjednik

Josipović se vraća u visoku politiku: ‘Da, moguće je da budem na listi SDP-a’

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Kaže da je velika koalicija teoretski moguća, ali više bi naštetila SDP-u, nego HDZ-uBivši predsjednik i povratnik u SDP Ivo Josipović izravno je danas potvrdio mogućnost svojeg povratka u visoku politiku. Na N1 televiziji je direktno upitan je li moguće da se nađe na izbornim listama SDP-a.


– Moguće je. Izborne liste će odrediti stranka. Došao sam u SDP s namjerom da pomognem i pokušat ću pomoći onako kako to stranka bude željela, rekao je.


Osvrnuo se na datum određivanja izbora, te napomenuo kako to nije samo tehničko pitanje, već i pitanje pravičnosti. Zbog epidemije koronavirusa, ali i potresa u Zagrebu politička scena bila je ‘reducirana’, kaže on, te je bila smanjena mogućnost za bilo kakvu drugu političku aktivnost. To, po prirodi stvari, ne odgovara oporbi.
– Vlada je bila dominantna upravo zato jer se javnost bavila s te dvije važne teme i prostor za ispitivanje nekih novih ideja i programa bio je skučen. Mislim da izbori mjesec dana kasnije znače dosta za otvorenost cijele demokratske procedure i isticanje stranaka i njihovih programa, dodao je.


Kaže da je velika koalicija teoretski moguća, ali više bi naštetila SDP-u, nego HDZ-u.