Nije gotovo kad je gotovo

Josipa Rimac nije izbačena iz HDZ-a: Sud časti zatražio dodatno obrazloženje i uvid u dokumentaciju

Hina

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Protiv Rimac i Tokmakčije županijski odbor HDZ-a stegovni postupak pokrenuo je u srijedu. Rok za donošenje odluke je 90 dana.ŠIBENIK – Sud časti HDZ-a Šibensko-kninske županije zatražio je dodatno obrazloženje i uvid u dokumentaciju, nakon čega će donijeti odluku o izbacivanju iz stranke bivše tajnice ministarstva uprave Josipe Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčije.


“Zatražili smo dodatno obrazloženje od inicijatora postupka kako bismo na temelju svih činjenica donijeti konačne odluke. Ako sud časti uvaži te argumente, moguće je uvjetno ili bezuvjetno isključenje iz stranke”, izjavio je predsjednik suda časti HDZ-a Šibensko-kninske županije Dragan Zlatović nakon sjednice.


Protiv Rimac i Tokmakčije županijski odbor HDZ-a stegovni postupak pokrenuo je u srijedu. Rok za donošenje odluke je 90 dana.


Telefonska sjednica
“Na telefonskoj sjednici jednoglasno je donesena odluka da se protiv Rimac i Tokmakčije pokrene postupak pa će se ona odmah proslijediti sudu časti županijskog HDZ-a. Mislim da je u ovom slučaju vrlo jasna situacija i ne vidim da je potrebno pribavljanje dokaza”, rekao je u srijedu predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić.


Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog Uskoka, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i šesterici osumnjičenika zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.


Rješenje o provođenju istrage


Uskok je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u “aferi vjetroelektrane”, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.