MVEP

Još 76 hrvatskih državljana se vratilo kući iz talijanskih regija

Hina

Ilustracija / Foto PXL Standard News

Ilustracija / Foto PXL Standard NewsZAGREB U Hrvatsku se vratilo 76 hrvatskih državljana iz talijanskih regija, priopćilo je u utorak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.


Hrvatski državljani i državljanke vratili su se  iz talijanskih regija Furlanije-Julijske krajine, Južnog Tirola i Veneta u dva autobusa i šest kombija s još 16 državljana Bosne i Hercegovine, četiri državljana iz Srbije i dvoje Mađara, priopćio je MVEP.


Ovo je drugi povratak hrvatskih državljana iz tih regija, a i ovaj put većinom se radi se o volonterkama i radnicama Udruge za djecu s posebnim potrebama “Naši snovi”.
Njihov povratak u Hrvatsku dogovoren je u koordinaciji MVEP-a s generalnim hrvatskim konzulatom u Trstu i hrvatskim veleposlanstvom u Rimu, navodi se u priopćenju.


Od početka zdravstvene krize u Hrvatsku se iz Italije vratilo 219 građana Hrvatske, uključujući niz hrvatskih državljana koji su u proteklom periodu pojedinačno napuštali jednu od najviše pogođenih europskih zemalja u pandemiji uz pomoć veleposlanstva u Rimu te generalnih konzulata u Trstu i Milanu, priopćio je MVEP.