NIŠTA OD POSLA

Janaf poništio javna nadmetanja na koja se javio samo Elektrocentar Petek: Sve je posljedica afere Janaf

Hina

Snimio Darko Jelinek

Snimio Darko Jelinek

Janaf je donio odluku o poništavanju javnog nadmetanja 'Proširenje postojećeg sustava mjernih stanica Janafa na terminalima Omišalj, Sisak, Virje i mjernoj stanici Sotin i stavljanju izvan snage odluke o odabiru ponudeZAGREB – Janaf je u ponedjeljak izvijestio da je poništio javno nadmetanje za proširenje sustava mjernih stanica na terminalima Omišalj, Sisak, Virje i mjernoj stanici Sotin i izvan snage stavio odluku o odabiru ponude u tom nadmetanju, na kojem je bila zaprimljena samo ponuda Elektrocentra Petek, u iznosu od oko 20 milijuna kuna.


“Janaf je donio odluku o poništavanju javnog nadmetanja ‘Proširenje postojećeg sustava mjernih stanica Janafa na terminalima Omišalj, Sisak, Virje i mjernoj stanici Sotin i stavljanju izvan snage odluke o odabiru ponude u postupku javnog nadmetanja broj 2020-0283 od 21. kolovoza 2020. U predmetnom postupku javnog nadmetanja broj 2020-0283, zaprimljena je ponuda jednog ponuditelja Elektrocentar Petek u iznosu od 19.998.400 kuna”, navodi se u priopćenju Janafa.


Inače, to je drugo javno nadmetanje koje je Janaf poništio nakon što je Uskok u ‘aferi Janaf’ pokrenuo istragu protiv ukupno 14 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima. Među osumnjičenima za primanje i davanje mita u toj aferi su i bivši predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević i vlasnik Elektrocentra Petek, Krešo Petek.
Janaf je, naime, sredinom listopada prošle godine poništio i javno nadmetanje za izvođenje radova na Terminalu Omišalj, na kojemu je sudjelovala i tvrtka Elektrocentar Petek. Oglas za to nadmetanje bio je objavljen krajem kolovoza prošle godine, a na njega su bile zaprimljene dvije ponude – tvrtki Elektrocentar Petek, vrijednosti 19,3 milijuna kuna, i INEL-Montaža, vrijednosti 21,5 milijuna kuna.