'Sad je na mene red'

‘Ima li tu mene?’: Juričan poslao otvoreno pismo Plenkoviću i Bernardiću, evo što ih je zatražio

Hina

»Vaše opcije HDZ-a i SDP-a u Zagrebu su stalnim dilovima s gradonačelnikom Milanom Bandićem dobrano namirene. Namiren je i moj poštovani protukandidat Miroslav Škoro, koji je ponovno dobio adventsku kućicu pokraj glavnog zagrebačkog Trga«, piše JuričanPredsjednički kandidat Dario Juričan objavio je u utorak otvoreno pismo predsjednicima SDP-a i HDZ-a Davoru Bernardiću i Andreju Plenkoviću ironično zatraživši, kao četvrta politička opcija u Zagrebu, Zagrebački holding u postizbornoj podjeli političkog plijena.


U pismu naslovljenom »Ima li tu mene?« Juričan im skreće pozornost da je u prvom krugu predsjedničkih izbora s prikupljenih 33.145 glasova (87.882 u cijeloj Hrvatskoj) postao četvrta politička opcija u Zagrebu, a da mu se nitko od šefova najvećih stranaka nije dosad javio.


»Vaše opcije HDZ-a i SDP-a u Zagrebu su stalnim dilovima s gradonačelnikom Milanom Bandićem dobrano namirene. Namiren je i moj poštovani protukandidat Miroslav Škoro, koji je ponovno dobio adventsku kućicu pokraj glavnog zagrebačkog Trga«, piše Juričan na Facebooku te ističe da je »sad na njega došao red«.
U podjeli političkog plijena nakon izbora on je odabrao – Zagrebački holding, a Bernardiću i Plenkoviću poručuje da se dogovore o detaljima realizacije, uvjeren da im »to neće biti osobito teško, jer se takvim i sličnim poslovima bave već duže vrijeme«.


Podsjeća ih i da je lista njihova partnera Milana Bandića na EU izborima 2019. u Zagrebu dobila »bijednih 10.292 glasova, dakle niti trećinu onoga što je on sada osvojio«.


S obzirom da je po najnovijem izvješću Državnog ureda za reviziju, sam Bandić priznao da je njegova Stranka rada i solidarnosti »relativno skromnih financijskih i kadrovskih kapaciteta«, Juričan poziva na novo miješanje karata u Zagrebu »u kojemu zahtijeva da njemu, kao četvrtoj opciji u gradu, pripadne Zagrebački holding«.


Obećaje i da će u Holdingu zadržati sve igrače HDZ-a i SDP-a, a posebno apostrofira sadašnju šeficu Uprave Anu Stojić Deban, za koju kaže da je svoju munjevitu karijeru počela kuhanjem kave Slobodana Ljubičiću Kikašu.


Zadržat će, kaže, i službenice za informiranje Senku Knežević i Dinku Pančić, a njihov uspješni model davanja informacija primijenit će na cijelu Hrvatsku.


U Holdingu namjerava zadržati i bivšeg člana SDP-a, odnosno koalicijskog partnera HDZ-a, Milana Bandića, kojega će staviti u izlogu Zagrebačkog holdinga u Vukovarskoj ulici da građanima demonstrira kako se režu etikete s namještaja. Po potrebi slat ću ga i na edukativne turneje, »neka od tog majstora cijela zemlja uči«.


Plenkoviću i Bernardiću poručuje da im vrijeme ne ide na ruku jer je drugi krug izbora već 5. siječnja.


Onaj od njih dvojice koji mu ponudi preuzimanje Holdinga, dobit će Juričanov glas, kao i glas njegove »nestrpljive, korumpirane sljedbe, koja jedva čeka da ih se uhljebi u Holdingu«, poručuje Juričan u pismu.