Vremenska prognoza

Idućih dana sunčano i toplo, ali ne i posvuda stabilno. Pročitajte kakvo nas vrijeme čeka idućih tjedan dana

P. N.

Temperatura zraka neće se mnogo mijenjati, kao ni na Jadranu, gdje će vikend i početak novog tjedna biti sunčani, osobito na sjeveruNastavlja se većinom sunčano i razmjerno toplo vrijeme, ali ipak manje stabilno nego prošlih dana, pa pokojeg poslijepodnevnog pljuska u petak, samo rijetko i subotu, može biti uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije i na jugu Jadrana, a u nedjelju i ponedjeljak u sjevernim predjelima. Vjetar na Jadranu uz obalu povremeno umjeren jugozapadni, a na kopnu većinom slab, pa je ujutro moguća magla, osobito početkom novog tjedna.”, sažeta je tjedna prognoza HRT-a.


Petak na istoku Hrvatske većinom sunčan, a umjerene naoblake povremeno će biti prijepodne u Podunavlju. Vjetar uglavnom slab istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12 °C, najviša dnevna oko 26 °C. Podjednaka će temperatura zraka biti i u pretežno vedroj središnjoj Hrvatskoj, gdje ujutro mjestmice može biti kratkotrajne magle. Vjetar većinom slab.


I u gorju slab vjetar, dok će mjestimice uz obalu sjevernog Jadrana popuhivati do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Bit će sunčano, no u kotlinama je moguća kratkotrajna jutarnja magla. Najniža temperatura od 6 °C u gorju do 20 °C na obali. Najviša dnevna između 24 i 28 °C.
U Dalmaciji u većini mjesta danju do 28 °C, iako će oblaka biti više, osobito u unutrašnjosti sredinom dana, kada su lokalno mogući pljuskovi. Navečer razvedravanje. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz more malo valovito. Podjednako ne odviše valovito i vjetrovito i na krajnjem jugu Hrvatske, uz barem djelomice sunčano vrijeme, no u drugom dijelu dana i lokalno moguć jači razvoj oblaka te malo kiše ili pokoji pljusak, ponajprije u zaobalju.”


“Iako će idućih dana na kopnu prevladavati sunčano i toplo, neće biti sasvim stabilno pa valja računati i na mogućnost pokojeg popodnevnog pljuska: u subotu u gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije, zatim krajem vikenda u središnjim predjelima, a u ponedjeljak i istočnim. Vjetar većinom slab, no vjerojatnost jutarnje magle najveća je početkom novog radnog tjedna. Temperatura zraka neće se mnogo mijenjati, kao ni na Jadranu, gdje će vikend i početak novog tjedna biti sunčani, osobito na sjeveru. Danju će povremeno popuhivati do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar.”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.