Vremenska prognoza

Idućih dana bit će uglavnom suho i ipak malo toplije. Od petka dolazi nova promjena vremena

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Na sjevernom Jadranu, kao i u gorju danas će biti barem djelomice sunčano. Vjetar slab, promjenjiva smjera pa će i more biti mirno ili malo valovitoNestalne vremenske prilike čekaju nas i idućih dana.


Početkom tjedna u južnijim će krajevima biti oblačnije, uz povremenu kišu, posebice u utorak, a ostali će krajevi, osobito kopneni, sve do petka biti uglavnom suhi, piše HRT. Tada se vjerojatnost za kišu povećava diljem Hrvatske, kao i za jugozapadnjak, na Jadranu i jugo.


Dnevna će temperatura porasti te će biti oko prosječne za prvu polovinu ožujka, ali će noći i jutra još do četvrtka biti razmjerno hladni. Najviše će sunčanog vremena posvuda biti u četvrtak, te veći dio vjetrovite srijede.
Na sjevernom Jadranu, kao i u gorju danas će biti barem djelomice sunčano. Vjetar slab, promjenjiva smjera pa će i more biti mirno ili malo valovito. Nakon hladnog jutra, uz mraz koji će po gorju, osobito po kotlinama biti izraženiji, dnevna će temperatura biti između 8 i 13 °C.


Idućih dana hladne noći uz mraz nastavit će se u kopnenom području sve do četvrtka, no ipak minusi će biti manje izraženi. Dnevna će temperatura malo porasti u pretežno sunčan četvrtak, kada će zapuhati jugozapadnjak, a do tada bez veće promjene, uz i dalje u većini krajeva prevladavajuće suho i barem djelomice sunčano vrijeme. Oblačnije će biti u dijelu Like te osobito u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će osobito u utorak biti mjestimične kiše, u najvišim predjelima moguće i poneke pahulje snijega.


I na Jadranu će najviše oblaka biti u utorak, posebice u Dalmaciji, gdje će prevladavati oblačno s povremenom kišom, na krajnjem jugu moguće i obilnijom. Prema sjeveru oblaka će biti manje, s jačanjem bure u srijedu će se oblaci posvuda razići. Četvrtak će proteći uz većinom sunčano vrijeme, a jugo i južni vjetar, koji će zapuhati na sjevernom dijelu, najavit će promjenjivije vrijeme od petka.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.