Bivši HSP-ovac

I Tomasović najavio kandidaturu na unutarstranačkim izborima u HDZ-u

Hina

Foto Igor Soban / PIXSELL

Foto Igor Soban / PIXSELLLiječnik Hrvoje Tomasović najavio je kandidaturu za jedno o četiri potpredsjednička mjesta u HDZ-u istaknuvši da nije predstavnik nijedne unutarstranačke struje.


»Nisam vezan niti uz jednu stranačku grupaciju, ali podupirem svakoga tko ima želju, snage i znanja da našu državu učini majkom, a ne maćehom ljudi koji u njoj sve teže žive«, stoji u priopćenju Tomasovića u kojemu je od članova HDZ-a zatražio potporu prilikom kandidature na mjesto potpredsjednika te stranke.


Istaknuo je da se kao kirurg godinama altruistički i dobronamjerno bavi politikom sa stvarnom željom da »Hrvatska bude država u kojoj želimo biti, živjeti i umrijeti«.
Dodao je da se godinama zalaže za poštenje u politici u kojoj bi, kako smatra, nacionalni interesi trebali uvijek biti daleko ispred osobnih.


»Kandidiranje na unutarstranačkim izborima osobni je pokušaj pomoći domovini u teškom trenutku, kada je napuštaju tisuće ljudi, jer ne mogu osigurati egzistenciju i ne vide budućnost za sebe i svoju djecu pod hrvatskim suncem«, ustvrdio je.


Tomasović navodi i da je na političkoj sceni Hrvatske potrebna promjena, a jedini ispravni put političkog djelovanja po načelima prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.


Tomasović se u HDZ se učlanio nedavno, 2019. godine. Ranije je bio član Hrvatske stranke prava (HSP), iz koje je izbačen, a potom je u Splitu 2012. godine osnovao Hrvatski demokratski slobodarski savez Dalmacije (HDSSD). Na lokalnim izborima 2013. godine bio je kandidat za gradonačelnika Splita.