U ponudi je i Rijeka

HZMO opet rasprodaje nekretnine, evo gdje možete kupiti stan za 50.000 kuna

P. N.

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Cijene stanova variraju, ovisno o kvadraturi, ali treba istaknuti da se u Belom Manastiru i Karlovcu može pronaći manji stan za nešto više od 50.000 kuna.S druge strane, među skupljim objektima oni su u Veloj Luci i Mokošici za koje valja odvojiti od 400 do 500.000 kunaZAGREB – Novi natječaj za prodaju čak 64 nekretnine raspisao je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.


U ponudi su stanovi u Zagrebu, Puli, Rijeci, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, te u brojnim drugim hrvatskim gradovima.


Cijene stanova variraju, ovisno o kvadraturi, ali treba istaknuti da se u Belom Manastiru i Karlovcu može pronaći manji stan za nešto više od 50.000 kuna.
S druge strane, među skupljim objektima oni su u Veloj Luci i Mokošici za koje valja odvojiti od 400 do 500.000 kuna, piše Poslovni dnevnik.


Iz Zavoda za mirovinsko osiguranje ističu da se stanovi prodaju u zatečenom stanju prema principu viđeno – kupljeno, kao i da su stanovi za koje je naznačeno da su u posjedu prodavatelja (HZMO-a), ali u zemljišnim knjigama nisu upisani kao njegovo vlasništvo, što pak ne utječe na pravo vlasnika da raspolaže svojom nekretninom.


U tome kontekstu kupac preuzima obvezu upisa stana u zemljišne knjige, pri čemu će Zavod kupcima predati stanove u posjed i pružiti svu potrebnu pomoć oko njihova upisa u zemljišne knjige.


Ponuditelji su dužni uplatiti jamčevinu koja iznosi deset posto početne cijene stana, u korist državnog proračuna.


Izabranom ponuditelju uplaćena jamčevina uračunava se u cijenu, a ostalim ponuditeljima Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vratit će jamčevinu u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru ponude.


Natječaj je otvoren do 22. siječnja, a ponude će se otvarati 28. siječnja, u 10.15 sati, u prostorijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (Zagreb, A. Mihanovića 3, drugi kat, dvorana A), a otvaranju ponuda mogu nazočiti samo ponuditelji osobno, ili opunomoćeni predstavnici ponuditelja.