Interaktivno

HZJZ objavio kartu procijepljenosti po općinama, pogledajte kako stoji PGŽ

Portal Novi list

Foto Screenshot HZJZ

Foto Screenshot HZJZ

Na interaktivnoj karti moguće je vidjeti stanje cijepljenih jednom i dvije doze po općinama, kao i podatke na razini županijaHrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je interaktivnu kartu procijepljenosti prema općinama.


Pritom tamnocrvene nijanse označavaju one općine s manjim postotkom procijepljenosti drugom dozom, dok taj postotak raste u nijansama narančaste, žute, zelene i najviše plave.


Taj “plavi” stupanj procijepljenosti od 80 i više posto nije dosegao nitko. Gotovo nijedna općina u Hrvatskoj nije ostvarila ni procijepljenost iznad 60 posto.
Izuzetak je općina Sali na Dugom otoku, koja je procijepila 65 posto ljudi. Na granici je Skrad u Primorsko-goranskoj županiji, gdje je procijepljenost drugom dozom dosegla 59,45 posto.


Uopće, neke lokalne samouprave u PGŽ po procijepljenosti drugom dozom su u hrvatskom vrhu. Mošćenička Draga je na 55,13%, Opatija na 51,42, a Lovran na 51,28%.


Baška je na 57,74%, Vrbnik tek postotak ispod, a iznad 50% procijepljenosti drugom dozom su i krčke općine Punat, Dobrinj i Omišalj.


Granicu od 50% prešli su i Cres, te Rab i Lopar.


Pored Skrada, u Gorskom kotaru više od 50% procijepljenih drugom dozom imaju Fužine, Mrkopalj i Ravna Gora.


Rijeka je na 47,85% procijepljenih drugom dozom.


Karta je dostupna OVDJE.


Najslabija procijepljenost je, prema karti, u Dalmaciji i dijelovima u unutrašnjosti Hrvatske. Među najgorima su primjerice, Vrhovine, u Lici, sa 17,9 posto ili Otok kod Sinja s 18,7 posto.


Na interaktivnoj karti moguće je vidjeti i stanje cijepljenih jednom dozom, kao i podatke za županije. Ovaj novi internetski alat HZJZ-a nudi i tablične podatke procijepljenosti po općinama.