Angažman HV-a

Pripadnici HV-a u potresom pogođenom području: Vojnici sutra nastavljaju pomagati Baniji

Hina

Foto: MORH / F. Klen

Foto: MORH / F. Klen

Iz MORH-a su napomenuli i da je u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji počelo cijepljenje protiv covida-19 pripadnika Hrvatske vojske i civila koje su proveli djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.ZAGREB – Hrvatski vojnici nastavit će sutra pomagati potresom pogođenoj Banovini – postavljati šatore i stambene kontejnere, te dostavljati humanitarnu pomoć i zbrinjavati civile.


Na terenu je danas bilo angažirano 248 hrvatskih vojnika koji su pomagali Stožeru civilne zaštite te prevozili i postavljali šatore i stambene kontejnere. Crvenom križu pomagali su u podjeli humanitarne pomoći, izvijestili su iz Ministarstva obrane.


Pripadnici HV-a su, osim u Petrinji bili angažirani u Sisku, Hrvatskoj Kostajnici i Glini.
Iz MORH-a su napomenuli i da je u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji počelo cijepljenje protiv covida-19 pripadnika Hrvatske vojske i civila koje su proveli djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Angažman pripadnika Hrvatske vojske nastavit će se i u nedjelju, 3. siječnja, a planiraju raditi na postavljanju šatora i stambenih kontejnera, dostavljanju humanitarne pomoći, pružanju pomoći i prihvatu civilnih osoba na smještaj u vojarnu “Pukovnik Predrag Matanović” i drugo, najavili su iz MORH-a.