Napokon na kopnu

Hrvatski pomorci s kruzera “Carnival Magic” neće u samoizolaciju, strani se neće zadržavati u Hrvatskoj

Hina

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Na konferenciji za novinare u povodu dolaska kruzera "Carnival Magic" u Dubrovnik ravnatelj Lakić je rekao kako domaći pomorci u tom razdoblju ne bi trebali napuštati mjesto stanovanja, osim nužnih izlazaka. Trebaju kontrolirati temperaturu i respiratorno stanje.    Hrvatski pomorci s kruzera “Carnival Magic”, koji je u srijedu ujutro doplovio u Dubrovnik, neće u samoizoilaciju, već se idućih 14 dana trebaju pridržavati uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, izjavio je u srijedu ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić.


Na konferenciji za novinare u povodu dolaska kruzera “Carnival Magic” u Dubrovnik ravnatelj Lakić je rekao kako domaći pomorci u tom razdoblju ne bi trebali napuštati mjesto stanovanja, osim nužnih izlazaka. Trebaju kontrolirati temperaturu i respiratorno stanje.
“Ako i budu izlazili, trebaju nositi maske, držati razmak, održavati higijenu ruku. Oni su već gotovo dva mjeseca na moru, ali bi bilo dobro da se iz opreza drže tih mjera”, rekao je Lakić, koji ne zna jesu li pomorci na brodu testirani na koronavirus.
Istaknuo je kako je na brodu 761 pomorac, od kojih je šest hrvatskih državljana.
“Strani državljani će u iduća dva do tri dana biti upućeni u svoje matične države, bez zadržavanja u Republici Hrvatskoj”, rekao je Lakić.
Načelnik dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Ivan Pavličević je izvijestio da su svim pomorcima s broda, nakon granične kontrole, uručeni letci s epidemiološkim preporukama.