REŽIM PROMETA

Hrvatska osigurava transport roba, ali će svi vozači kamiona po dolasku u karantenu

Portal Novilist.hr

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

"Kada govorimo o hrvatskom tržištu uvest ćemo poseban režim za vozače kamiona koji su iz Hrvatske i dovoze robu u Hrvatsku. Oni će biti izolirani kada iskrcaju robu, bit će smješteni u objekte koji će odgovarati uvjetima karantene", kazao je Davor BožinovićZAGREB – Nacionalni stožer Civilne zaštite odlučio je primijeniti nove mjere za vozače kamiona koji dovoze robu u Hrvatsku iz zemalja koje su pogođene epidemijom koronavirusa.


“Situacija što se tiče širenja koronavirusa u Europi se pogoršava, raste broj zaraženih, raste i broj zaraženih u Hrvatskoj, ali to nije na razini nekih zemalja koje su jako pogođene”, započeo je svoje izlaganje ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, javlja N1.


“Što se tiče mjera koje poduzimamo one su vrlo intenzivne kada govorimo o epidemiološkim mjerama, u kontaktu smo s kolegama iz drugih zemalja, razgovarao sam s ministrima unutarnjih poslova Slovenije, Srbije, BiH, a razgovarat ću i s mađarskim kolegom, uspostavljamo stalnu koordinaciju kako bi promet roba išao koliko je moguće i sa što manje smetnji jer život mora ići dalje i opskrbu ne smijemo dovoditi u pitanje, a za sve to moramao uspostaviti jasna pravila igre koliko kamiona u kojem trenutku iz kojih zemalja.
Kada govorimo o tranzitnom prometu važno je da je sljedeća zemlja spremna prihvatiti vozače kamiona kojima je ta država krajnja destinacija. Nikome nije u interesu da se zaustavljaju vozači kamiona koji su u tranzitu.


“Kada govorimo o hrvatskom tržištu uvest ćemo poseban režim za vozače kamiona koji su iz Hrvatske i dovoze robu u Hrvatsku. Oni će biti izolirani kada iskrcaju robu, bit će smješteni u objekte koji će odgovarati uvjetima karantene i da imaju parkirni prostor da se kamioni mogu parkirati do trenutka dok ne obavlja drugu vožnju.


Veće prijevozničke tvrtke to će osigurati u vlastitim objektima gdje imaju uvjete da se vozači smjeste”, pojasnio je Božinović nove mjere i dodao da od ponedjeljka startaju i dnevne koordinacije na razini EU.