Europski Fond solidarnosti

Hrvatska očekuje 100 milijuna eura od Europske unije. To je novac za sanaciju posljedica potresa u Zagrebu

P. N.

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Hrvatska bi do srijede trebala poslati zahtjev za novcem Europske unije namijenjen bržoj sanaciji posljedica potresa u Zagrebu, javlja N1 televizija.ZAGREB – Hrvatska očekuje 100 milijuna eura od Europske unije. To je novac za sanaciju posljedica potresa u Zagrebu.


Hrvatska bi do srijede trebala poslati zahtjev za novcem Europske unije namijenjen bržoj sanaciji posljedica potresa u Zagrebu, javlja N1 televizija.


Hitne mjere za koje se mogu dobiti sredstva iz Fonda solidarnosti, navodi N1, odnose se na “vraćanje u ispravno stanje infrastrukture i postrojenja za opskrbu energijom i pitkom vodom, telekomunikacija i prijevoza te obnova bolnica i škola kao i pružanje privremenog smještaja”.


Finalne konzultacije
N1 navodi da nakon predujma, koji maksimalno može iznositi 100 milijuna eura, a koji se očekuje ovog ljeta, ostatak iznosa Hrvatska bi trebala dobiti do kraja godine.


– Oporba se služi nekakvim metodama koje za mene kao čovjeka nisu prihvatljive. Igra se s ljudskim emocijama, nesrećama. I ložiti nekakvu situaciju koju misle da je političko djelovanje. Nije, političko djelovanje znači da odgovorno sjedenete s ljudima iz EK, pitate što trebamo učiniti da bi što prije dobili sredstva”, ustvrdio je ministar državne imovine Mario Banožić.


Danas i sutra, doznaje N1, na redu su finalne konzultacije s Europskom komisijom.