OTVARANJE VUKOVARSKOG VODOTORNJA

HRT objasnio zašto nije bilo prijenosa iz Vukovara: “Naš je reporter zbog epidemiološke situacije vatromet gledao s parkirališta”

P. N.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Što se pak tiče prijenosa uživo, moramo napomenuti da nam je bilo onemogućeno postavljanje vlastitih tehničkih kapaciteta za prijenos "zbog epidemiološke situacije"ZAGREB – Hrvatska radiotelevizija (HRT) odlučno odbacuje medijske prozivke političkog tajnika Domovinskog pokreta Marija Radića zbog “neprenošenja” jučerašnjeg otvorenja vukovarskog vodotornja, naveli su u priopćenju s javne televizije, te u istom pokušali objasniti zašto nije bilo direktnog prijenosa.


“Napominjemo da je HRT obnovi vodotornja u Vukovaru dao iznimnu važnost i događaj se intenzivno najavljivao nekoliko dana kroz program HRT-a.


A jučer, na sam dan otvorenja vodotornja, HRT je posebnu minutažu u svom programu posvetio tom događaju, a poglavito u središnjoj Informativnoj emisiji Dnevniku HTV-a – s velikom reportažom o vodotornju, simbolu otpora Vukovara nad velikosrpskom agresijom – te javljanjem uživo u središnji Dnevnik s mjesta događaja.
Što se pak tiče prijenosa uživo, moramo napomenuti da nam je bilo onemogućeno postavljanje vlastitih tehničkih kapaciteta za prijenos “zbog epidemiološke situacije” – kao i pristup “mjestu događaja” našem reporteru u vrijeme otvorenja u 17:30 sati, te je bio upućen da s parkirališta gleda vatromet.


Naime, zbog istinitog informiranja javnosti važno je naglasiti da u navedeno vrijeme tamo nije bilo nikakvog programa ni događanja – osim vatrometa – a da su sve najave, glazbeni brojevi, kao i dizanje zastave, bili unaprijed snimljeni nekoliko dana ranije.


Organizator je imao pravo u svojoj produkciji snimiti emisiju, ali je o tome trebao istinito informirati javnost jer je neprihvatljivo  unaprijed snimljenu emisiju proglasiti prijenosom uživo”, navodi se u priopćenju HRT-a.