Župan se brani

HDZ-ovac Žinić nas pita je li nama neugodno: U sve svoje državne nekretnine ušao sam legalno

Hina

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Smatra i da su on i njegova obitelj meta "medijskog linča", da se o njemu iznose neistine te da su to pokušaji dezintegracije njega kao osobe Sisačko-moslovački župan Ivo Žinić ustvrdio je u srijedu da nijednu nekretninu koja je u vlasništvu države ne koristi protuzakonito te da je spreman dati ostavku i ne kandidirati se za župana na izborima ako se utvrde nepravilnosti.


“Ni u jednu nisam nekretninu nisam ušao nelegalno ili protuzakonito”, odgovorio je Žinić novinarima na pitanja o uvjetima u kojima kao župan i suvlasnik obiteljske kuće, koristi nekretnine u državnom vlasništvu, kuću u Glini te stan na zagrebačkom Borovju.


Istaknuo je da je za svaku državnu nekretninu koju koristi dobio potvrdu, “dokumente koje posjeduje te da je legalno u svim tim nekretninama”.
Demantirao je da za neke od njih nije plaćao režije.  “Ni za jednu nekretninu nisam se oglušio o bilo kakvom plaćanju, za sve sam uredno plaćao i režije i troškove, za kuću i stan dok sam u njemu boravio”, ustvrdio je.


“Ovog trena spreman sam odstupiti, odnosno podnijeti ostavku na mjesto predsjednika županijskog odbora (HDZ-a) i ne kandidirati se za župana u narednom mandatu, ukoliko se utvrde bilo kakve nepravilnosti i nezakonitosti, za korištenje nekretnina ili bilo kojih mojih postupaka”, poručio je.


Sisačko-moslovački župan pritom nije odgovorio na pitanja novinara tko sada koristi stan u zagrebačkom Borovju, koji je u vlasništvu Ministarstva branitelja niti je iznio detalje o postupku koji oko tog stana vodi s Ministarstvom branitelja, koje je 2008. Žiniću izdalo nalog da taj stan vrati.


Ustvrdio je da je stan dobio na korištenje kada su on i njegova obitelj u Zagreb došli kao ratni prognanici, a da su ga koristili “do određenog trenutka”.


“Mi smo tamo došli kao prognanici, u ratu, ja sam nakon toga otišao, sinovi su još ostali neko vrijeme, a od 2008. godine prekinuo sam postupak za darovanje”, poručio je.


Smatra i da su on i njegova obitelj meta “medijskog linča”, da se o njemu iznose neistine te da su to pokušaji dezintegracije njega kao osobe.


“Sve ovo što vi navodite su iskonstruirane i neistinite tvrdnje, isto kao što ste tvrdili da sam ja kao glavni inženjer odgovoran za obnovu obiteljskih kuća. Nijednu ovu nekretninu nisam koristio nelegalno. Nije točno da posjedujem četiri nekretnine”, nabrojio je Žinić.


Novinare je upitao i je li im neugodno ulaziti u privatne posjede, narušavati obiteljski mir i objavljivati neistine. Nakon toga je otišao od novinara, ne odgovorivši im na njihova daljnja pitanja.