DARKO PULJAŠIĆ ODSTUPIO

HDZ-ov gradonačelnik Požege dao ostavku na mjesto zastupnika u Saboru: Uhvaćen u namještanju poslova u energetskoj obnovi

P. N.

Foto Pixsell

Foto Pixsell

"Gradonačelnik Požege je podnio ostavku na mandat u saboru nakon što sam se upoznao s faktima, s tim nisam bio upoznat bez obzira na istančane radare. Onaj tko je odgovaran neka odgovara", rekao je premijer Anadrej Plenković i dodao da će se o njegovoj daljnjoj sudbini u HDZ-u odlučivati na lokalnoj stranačkoj razini.Darko Puljašić, HDZ-ov gradonačelnik Požege, podnio je ostavku na mjesto zastupnika u saboru nakon što se našao se u središtu jako neugodne afere u kojoj je uhvaćen na snimkama kako dogovara namještanje poslova u energetskoj obnovi.


Da je dao ostavku potvrdio je i premijer Andrej Plenković:


“Gradonačelnik Požege je podnio ostavku na mandat u saboru nakon što sam se upoznao s faktima, s tim nisam bio upoznat bez obzira na istančane radare. Onaj tko je odgovaran neka odgovara”, rekao je premijer i dodao da će se o njegovoj daljnjoj sudbini u HDZ-u odlučivati na lokalnoj stranačkoj razini.
Afera će vjerojatno prerasti i u optužnicu, jer Uskok ima tajnu snimku razgovora u trajanju od oko dva sata iz koje se jasno čuje kako čelnici Grada Požege, gradonačelnik Darko Puljašić te njegov zamjenik Mario Pilon, govore direktoru gradske tvrtke Komunalac Josipu Vitezu s kim mora sklopiti poslove na energetskoj obnovi višestambenih zgrada u Požegi.


Priču je objavio poznati istraživački novinar Drago Hedl, koji navodi da tajno snimljeni razgovor traje oko dva sata, a snimio ga je, dodaje, sam direktor Komunalca Josip Vitez.


– Vitez je tajno snimao Puljašića i Pilona, nakon što ga je dvoje poduzetnika obavijestilo što mu se sprema, pa je, da bi se zaštitio, odlučio snimiti razgovore kada su ga prvo Pilon, a potom i Puljašić, pozvali na razgovor u gradsku upravu.


Razgovori su se dogodili prije godinu dana – prvi 7., a drugi 14. siječnja u uredima zamjenika gradonačelnika Pilona i gradonačelnika Puljašića.


 


 


Razgovori su se, precizira Hedl, dogodili prije godinu dana; “prvi razgovor održan je 7. a drugi 14. siječnja u uredima zamjenika gradonačelnika Pilona, a potom i u uredu gradonačelnika Puljašića.”