Neovisni za Hrvatsku

Hasanbegović i Esih pred strankom izvjesili barjak s prvim bijelim poljem. Policiji je to sve OK

Portal Novilist.hr

Photo Sandra Simunovic/PIXSELL

Photo Sandra Simunovic/PIXSELL

Policija neće prijaviti. Izašli smo na mjesto događaja, to je naša obaveza na svaku dojavu građana. Utvrđeno je da nema elemenata kaznenog djela djela niti prekršaja, kazao je Nikola Milina.ZAGREB Ravnatelj policije Nikola Milina kazao je da policija neće podnositi prijavu protiv Brune Esih i Tomislava Jonjića iz stranke Neovisni za Hrvatsku zbog toga što su iz prostora stranke u Jurišićevoj ulici u centru Zagreba izvjesili zastavu koja na grbu ima prvo bijelo polje, javlja N1.


Policija, objašnjava ravnatelj policije Milina, neće prijaviti Brunu Esih i Tomislava Jonjića zbog vješanja zastava s prvim bijelim poljem na šahovnici iz stranačkog prostora Neovisnih za Hrvatsku.


“Policija neće prijaviti. Izašli smo na mjesto događaja, to je naša obaveza na svaku dojavu građana. Utvrđeno je da nema elemenata kaznenog djela djela niti prekršaja”, kazao je Nikola Milina.
Oolicija je dva puta intervenirala u prostorije stranke Neovisni za Hrvatsku, a povod je bila zastava s prvim bijelim poljem na grbu.


Na upite o tom događaju, iz policije su potvrdili da su na adresi stranke obavili razgovor s Esih i Jonjićem:


“Policijska uprava zagrebačka odaziva se i postupa temeljem dojave građana putem telefona ili putem službene e-pošte sa zadaćom kako bi utvrdila točnost upućenih navoda, odnosno činjenično stanje postoji li sumnja da je određena osoba počinila kazneno djelo ili prekršaj koji se progoni po službenoj dužnosti.


U svim takvim slučajevima, pa tako i u ovom, policijski su službenici temeljem dojava građana izašli na mjesto događaja te utvrdili stvarno stanje, odnosno provjerom u ovom konkretnom slučaju, nije utvrđeno počinjenje prekršaja ili kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti”.


Zlatko Hasanbegović u razgovoru za N1 televiziju kazao je da zastavu iz svojih prostorija neće micati.