7. i 8. jedinica

Grbinu najviše, evo kako su u podjeli preferencijalnih glasova prošli Obersnel, Jovanović i ostali “teškaši”

Portal Novi list

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Na HDZ-ovoj listi najviše je glasova dobio Oleg Butković (32 posto), a slijedi Anton Kliman s 14 posto. Ministar Gari Cappelli dobio je tek 3,7 posto glasovaNa temelju nešto manje od pola obrađenih biračkih mjesta otprilike se mogu vidjeti osobne preferencije birača. U 8. izbornoj jedinici na listi Restart koalicije najviše je preferencijalnih glasova dobio Peđa Grbin – više od 23 posto.


Iza njega slijedi Tulio Demetlika, a zanimljivo je da su izuzetno loše prošli drugi SDP-ovi teškaši – nositelj liste Erik Fabijanić osvaja samo 1,7 posto glasova, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel svega 4,6 posto, a Željko Jovanović još manje, 2,75 posto.


Na HDZ-ovoj listi najviše je glasova dobio Oleg Butković (32 posto), a slijedi Anton Kliman s 14 posto. Ministar Gari Cappelli dobio je tek 3,7 posto glasova.
Katarina Peović na listi lijeve koalicije dobila je čak 41 posto glasova, a Marin Miletić 48 posto na listi Mosta.


U 7. izbornoj jedinici na HDZ-ovoj listi najviše je preferencijalnih glasova dobio nositelj Tomo Medved (30 posto), a njegov kolega iz Vlade Tomislav Ćorić tek 2 posto.


Na listi Restart koalicije Zlatko Komadina je dobio 23 posto glasova, Krešo Beljak slijedi s 10 posto, a Mihael Zmajlović s malo manje od 9 posto.


Na listi Domovinskog pokreta najviše je dobio Ante Prkačin, a na listi !Možemo posljednjeplasirani Mile Kekin, inače pjevač Hladnog piva. On osvaja 20 posto glasova.