Gradska riznica

Grad Zagreb iduće godine uvodi centralni obračun plaća, učit će od Rijeke

Portal Novi list, Hina

Danijela Dolenec / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Danijela Dolenec / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Tomislav Tomašević i njegovi kolege iz Rijeke, Splita i Osijeka pokrenuli su inicijativu "Četiri grada"Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec izjavila je jučer da Gradska uprava namjerava iduće godine uvesti centralni obračun plaća, što je važan element projekta gradske riznice.


Dolenec je rekla novinarima da se radi na uvođenju gradske riznice, kako bi se standardiziranjem i digitaliziranjem procesa rizničnog poslovanja na razini proračuna i proračunskih korisnika postigla veća učinkovitost i efikasnost, što se mora vidjeti na uslugama za građane, te prema poduzetnicima i svim poslovnim subjektima.


Podsjetila je da su nedavno zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi kolege iz Rijeke, Splita i Osijeka pokrenuli inicijativu “Četiri grada” kako bi gradske uprave naučile potrebna znanja jedne od drugih, a upravo je riznica primjer u kojem Zagreb može učiti od Splita, Rijeke i Osijeka.
U međuvremenu su se informirali kako su drugi gradovi implementirali taj sustav, no Zagreb je znatno veći i složeniji od njih.


– Mi imamo 340 proračunskih korisnika, tako da je za nas implementiranje sustava gradske riznice veliki zahvat koji će trajati više godina, istaknula je Dolenec.