Odjeci

Grabar Kitarović je malo uvrijeđena što joj neki nisu pružili ruku: ‘To je stvar nedostatka kućnog odgoja’

P. N.

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović na HTV-ovu je sučeljavanju uvjerljivo dominirala nad dvojicom, nazovimo ih tako, ozbiljnijih protukandidata - uobičajeno umišljenim Milanovićem & zgrčenim, floskularnim Škorom, poručili su iz HDZ-aAktualna predsjednica i HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović nakon sinoćnjeg se sučeljavanja požalila na neke od kolega protukandidata.


– Ne želim nikog minorizirati, niti ikome želim davati preferencije. Međutim, kad sam ušla i rukovala se svima, bilo je dvoje-troje njih koji mi nisu uopće htjeli pružiti ruku. Međutim, to je stvar nedostatka kućnog odgoja. Mi se borimo u političkoj areni, moramo se boriti argumentima, a ne nekim stavovima kojima se želi poniziti suparnika – izjavila je za Jutarnji list i dodala da misli da je debata bila afirmativna.


SDP-ov kandidat Zoran Milanović nije bio toliko zadovoljan raspravom.
– Nažalost, nisam zadovoljan razinom rasprave. Sada je lako napadati novinare kakva su pitanja postavili, ali svi smo pristali na pravila igre. Primjerice, pitanja o BiH… Nema šanse da se nešto ozbiljno kaže za jedno minutu – rekao je Milanović i dodao da je očekivao kako neće biti moguća ozbiljnija rasprava između troje favorita.HDZ je nakon ponoći preko svojeg Facebook profila poručio kako je Grabar Kitarović pobjednica sučeljavanja.


“Smirenim iznošenjem činjenica o svojim postignućima u 1. predsjedničkom mandatu, snagom argumenata i pozitivnom energijom Kolinda Grabar-Kitarović na HTV-ovu je sučeljavanju uvjerljivo dominirala nad dvojicom, nazovimo ih tako, ozbiljnijih protukandidata – uobičajeno umišljenim Milanovićem & zgrčenim, floskularnim Škorom. Potonji nije ni časa časio, nego je odmah krenuo s onim jedinim što je činio u ovoj kampanji – nimalo džentlmenskim napadima na našu kandidatkinju. A završio je traženjem alibija za očekivani poraz, valjda imitirajući Milanovića. Očito i njega i njegov tim “pere” nervoza. A Milanovića ionako nije potrebno dodatno komentirati. Hrvatska predsjednica napravila je još jedan važni korak prema obrani mandata i novih 5 godina na Pantovčaku – napisali su iz HDZ-a.