Reakcija

Gordan Grlić Radman: ‘Bernardić se budi iz zimskog sna, pozivam ga da upiše studij europskih integracija’

Ljerka Bratonja Martinović

Gordan Grlić Radman / Foto Goran Stanzl/PIXSELL/EU2020HR

Gordan Grlić Radman / Foto Goran Stanzl/PIXSELL/EU2020HR

Ostvarili smo uređeni Brexit,  dobili smo zeleno svjetlo za Schengen bez nadzornih mehanizama, istaknuo je Grlić Radman, a Davora Bernardića pozvao da se bolje informira o toj temi.HDZ je danas reagirao na izjavu šefa oporbe Davora Bernardića da  Hrvatska nije napravila ništa od predsjedanja Europskom unijom te da je sreća što predsjedanje prelazi na  Njemačku.


Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman ustvrdio je da se Bernardić budi iz zimskoga sna te da nema dovoljno saznanja ni informacija o tome što je postignuto u zadnjih pola godine.


– Ostvarili smo uređeni Brexit,  dobili smo zeleno svjetlo za Schengen bez nadzornih mehanizama, istaknuo je Grlić Radman, a Davora Bernardića pozvao da se bolje informira o toj temi. “Bernardić očito nije puno čitao ni gledao, više se bavio politikom. Nije grijeh učiniti grešku, nego ne prepoznati je. On je mlad čovjek, tu ima lijeka, on ima vremena učiti, poručio je Grlić Radman i pozvao šefa SDP-a da pod njegovim mentorstvom upiše postdiplomski studij europskih integracija.
– Često me studenti pitaju mogu li im biti mentor za postdiplomski studij, ja bih se ponudio biti mentor Bernardiću, kazao je.


Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić optužio je pak Berdardića za neuspjeli spin i za iznošenje laži.


– Danas smo se našli da demantiramo neuspjeli spin Bernardića kako je veliki uspjeh Hrvatske mit premijera Plenkovića, da nismo povukli ništa iz EU fondova, da predsjedanje nije bitno, da  je to obična rotacija i kako će hvala bogu iza nas doći Njemačka. Sve je to laž, brojke ga demantiraju, ustvrdio je Pavić i nabrojio postignuća HDZ-ove vlade.


– Upravo je SDP imao ugovorenost od samo devet posto, a isplaćenost od jedan posto, dok smo mi za mandata ove vlade došli na 94 posto ugovorenosti projekata i na 36 posto isplaćenosti. Po ugovorenosti smo 12. od 27 zemalja EU, rekao je Pavić.