Vremenska prognoza

Evo u koja je dva grada danas moguće jače grmljavinsko nevrijeme. Pljuskova će biti i na Kvarneru

P. N.

Foto Borna Filić / PIXSELL

Foto Borna Filić / PIXSELL



Danas će najnestabilnije biti u zapadnim dijelovima zemlje. U velikom dijelu središnje i gorske Hrvatske te zapadne Slavonije lokalnih pljuskova bit će već rano prijepodne, a na njih možete računati i u drugome dijelu dana. Na širem karlovačkom i sisačkom području moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme. U unutrašnjosti Istre i Dalmacije također računajte na popodnevne pljuskove, pišu Vijesti.hr.


Nedjelja će biti povoljnija, pljuskovi će biti rjeđi, uglavnom ih očekujemo poslijepodne uz granicu sa Slovenijom, u Gorskom kotaru, Lici i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre. Rano ujutro moguća je magla, najgušća na Kordunu i u Lici, zbog koje bi vidljivost mogla biti smanjena na manje od 100 metara. Unatoč lokalnim nestabilnostima, očekuju nas ljetne temperature: danju oko 30 °C, noću oko 20 °C, samo će u gorju biti svježije. Nakon pljuska, ondje gdje ga bude, bit će i do 5 stupnjeva svježije. Istočna Slavonija, Baranja i Srijem će, pak, postupno iz normalnih ući u sušne uvjete jer slijedi suh, sunčan i vruć vikend.


Sjeverni Jadran, osobito okolicu Rijeke, Kvarner i obalna područja Istre, ovog bi vikenda u poslijepodnevnim satima mogao iznenaditi kratkotrajni pljusak. U Dalmaciji u nedjelju postoji mala vjerojatnost za pljusak, i to ako se oblak iz zaobalja uspije spustiti do obale. No, vikend će proteći u pretežno sunčanom, vrućem ugođaju. Najtoplije će biti oko podneva, od 31 do 33 °C, a noću se temperatura neće spustiti ispod 23 °C. Dakle, tople tropske noći se nastavljaju.




Bura više ne bi trebala stvarati probleme u prometu. U subotu ujutro još bi pod Velebitom mjestimice moglo biti jakih udara, međutim već oko podneva će oslabjeti, a u nedjelju i sasvim prestati.


I u novom tjednu računajte na nestabilnosti, pišu Vijesti.hr.