SZOBU zahvaljuje premijeru

Emotivni radnici uz odluku Vlade: Uljanik sada treba dignuti iz pepela, prava borba počinje!

P. N.

Uljanik / Snimio S. Drechsler

Uljanik / Snimio S. Drechsler

Zahvaljujemo g. Andreju Plenkoviću bez čije pomoći i podrške ne bi uspjeli niti u snovima napraviti novi početak. Prozivali smo ga nebrojeno puta za sve što se desilo u prošlostiNa dnevnom redu sjednice Vlade danas je i ‘Prijedlog odluke o davanju državnog jamstva za kreditno zaduženje društvu ULJANIK Brodogradnja 1856 d.o.o.’. Riječ je o zaduženjima kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak i/ili drugih poslovnih banaka za pokretanje proizvodnje.


Stožer za obranu Uljanika objavio je na društvenim mrežama najavu Vlade uz zahvalu premijeru Andreju Plenkoviću, piše portal iPress.


 
‘U linku je raspored Sjednice Vlade RH. Ako se obrati pozornost na točku 8. može se vidjeti da je na red došlo jamstvo za pokretanje proizvodnje preko Uljanik Brodogradnja 1856 d.d.


Pošto su neki, očekivano i kao i uvijek, napali neke od naših članova u trenutku kada smo dobili podršku premijera i Odluku Vlade o nastavku brodograđevne djelatnosti u 6. mjesecu,te nakon posjete premijera Uljaniku, da smo naivni, prodani i nasjeli na pred izborno obećanje, dakle sve ono što obično možemo pročitati od vječnih pesimista u grupi. Ovo je dokaz da smo znali što radimo .
Nikad se nećemo složiti oko prošlosti, ali nismo dopustili da sve što su radnici Uljanika prošli i doživjeli, završi krajem Uljanika i brodogradnje u Puli.
Dakle da sve ono što smo skupa propatili prije 2 godine, da nas spriječi u boljem sutra… Uljanik za bolje sutra.
Mi smo nastavili lobirati za Uljanik i boriti se za Uljanik. Ova odluka je dokaz da smo znali što radimo.


Zahvaljujemo g. Andreju Plenkoviću bez čije pomoći i podrške ne bi uspjeli niti u snovima napraviti novi početak. Prozivali smo ga nebrojeno puta za sve što se desilo u prošlosti.


Sada smo iskreni i ponavljamo, bez podrške premijera, ne bi bilo novog početka. Premijera i još jedne osobe, skromne i tihe, koja nam je pomogla.


A tko je kako i zašto, zbog čega se je sve desilo, da li je moralo i je li moglo drugačije, napišemo knjigu o tome. Samo u toj knjizi tek je prvo poglavlje gotovo.
Sada treba Uljanik dignuti i stvoriti iz pepela. Tek sada prava borba počinje. Sada treba zapeti.


Čestitamo i MKM Yahts/3.maju na jamstvu za gradnju. I sretno…Sretno nam svima, Nedamo Uljanik’, navode iz Stožera za obranu Uljanika.


više vijesti