Koronavirus

Stižu podaci iz županijskih stožera: Zasad je situacija prilično dobra

Foto Milan Sabic/PIXSELL

Foto Milan Sabic/PIXSELL

Od ukupno 258 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba koja se nalazila u samoizolaciji i to iz OtokaNa današnji dan na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti covid-19. Na županijskom području ostala su još četiri pacijenta oboljela od ove bolesti, jvalja televizija N1.


Situacija u domovima umirovljenika također je pod nadzorom. Svi uzeti brisovi djelatnicima i korisnicima radi laboratorijske pretrage na SARS-CoV-2 virus su negativni.


Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Preostali nalazi od petka su negativni, a 34 uzorka uzeta u subotu su u obradi. Ukupno je 118 zaraženih, 90 izliječenih te 8 umrlih.
Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslana su 2654 uzorka. S današnjim danom hospitalizirana su 3 pozitivna pacijenta, 2 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, 1 pacijent (koji nije intubiran) u Jedinici intenzivnog liječenja.


Ukupno je 17 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučajeva kršenja samoizolacije.


Ličko-senjskoj županiji 29. dan nema novozaraženih osoba.

U posljednja 24 h provedeno je dodatno testiranje nad 6 osoba, čekaju se rezultati za ukupno 15 uzetih uzoraka. Ukupno su oboljele 22 osobe od covida-19, od kojih je 21 osoba izliječena.


 

Gradu Zagrebu u zadnja 24 sata nema novih slučajeva koronavirusa. Testirano je 239 uzoraka. Broj oporavljenih ostao je isti kao jučer, 442.


Od ukupno 258 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba koja se nalazila u samoizolaciji i to iz Otoka, javlja televizija N1.


Ukupno do sada na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno je 418 osoba. 36 osoba je hospitalizirano. 39 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji.


7 osoba je na respiratoru i to 4 Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije. 2 osobe se nalaze u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 558 slučajeva zaraze koronavirusom.


 

Međimurskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. Već 33 dana nema novooboljelih te je do sada ukupno obavljeno 821 testiranje, a Međimurje je 9. dan za redom “korona-free” županija.


 

Devetnaesti dan zaredom nema novozaraženih u Zagrebačkoj županiji. Do danas je u toj županiji evidentirano 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.


 

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19. Testirane su 94 osobe i svi pristigli nalazi bili su negativni, ali tijekom dana očekuju se rezultati još dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana. Nakon 12 pozitivnih osoba povezanih sa povratkom grupe radnika iz Švedske (7 radnika i 5 obiteljskih kontakata), ovo je treći dan zaredom bez novooboljelih u Brodsko-posavskoj županiji.


Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije i dalje iznosi 32, ozdravilo je 15 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, još je 16 aktivnih oboljelih osoba, javljaju iz Stožera CZ BPŽ.


 

Istarskoj županiji u protekla 24 sata nema novooboljelih.


“Unutar 24 sata ispitana su 92 uzorka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.


Trenutno je na ispitivanju 9 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus, a o rezultatima nalaza bit ćete naknadno obaviješteni”, navodi istarski stožer.


 

Na području Krapinsko-zagorske županije već 19 dana uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom.


Ukupan broj ozdravljenih osoba je 120, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 18. U protekla 24 sata testirano je 80 uzoraka, od kojih je 78 negativno, dok se za još 2 čekaju rezultati nalaza. Dosad je testiran ukupno 2.491 uzorak. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 16 osoba, javljaju iz Stožera civilne zaštite KZŽ.


 

Karlovačkoj županiji jedna je novooboljela osoba u odnosu na jučerašnje izvješće tamošnjeg stožera, međutim ističu kako je riječ o istom slučaju o kojem je jučer izvijestio Nacionalni stožer, koji podatke objavljuje kasnije od lokalnog. Stoga, izuzevši tu jednu osobu, nema novooboljelih.


Jučer su testirane 54 osobe i svi do sada pristigli nalazi su negativni. Ukupno je testirano 2250 osoba.


 

Osječko-baranjskoj županiji nema novih slučajeva zaraze.


“Na području Osječko-baranjske županije nastavljaju se pozitivna kretanja u vezi koronavirusa. Prema podacima dežurnih službi koji su danas ujutro (17. svibnja 2020. godine) pristigli u Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je 165 uzoraka te 11 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ i svi su bili negativni.


Ukupan broj oboljelih tako već deveti dan ostaje na 131 osobi. Izliječena je još jedna osoba, pa su u KBC-u ostala samo dva pacijenta oboljela od koronavirusa. Na kućnom liječenju je 12 osoba.


Ukupan broj izliječenih od koronavirusa na području županije sada je 109 osoba. U samoizolaciji se nalazi 16 osoba, odnosno tri manje nego prethodnog dana, a policija je u dvije provjere zatekla obje osobe na prijavljenoj adresi”, priopćio je Stožer.


 

Ni u Šibensko-kninskoj županiji danas nema novozaraženih koronavirusom. Svi uzeti brisevi od korisnika i osoblja Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik su negativni. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus.


 

Vukovarsko-srijemska županija i dalje je “korona-free”. Već su devetnaesti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba i dalje iznosi 40.


 

Primorsko-goranskoj županiji također nema novozaraženih. Jedan je pacijent ozdravio, javljaju iz tamošnjeg stožera.


 

Na području Zadarske županije nema novozaraženih koronavirusom pa je ukupan broj oboljelih od početka epidemije i dalje 87, a ozdravljenih 82. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 48 uzoraka i svi su bili negativni. Do sada je na području naše županije testirano ukupno 2375 uzoraka.


Na COVID odjelu zadarske Opće bolnice nema hospitaliziranih osoba.


Aktivni nadzor provodi se nad 17 stanovnika, a istekao je za 3821 osobu.


U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije.


 

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je “korona-free”, objavili su iz županijskog stožera.


Jučer je testirano šest osoba i svi su negativni. Prošla su već 32 dana kako u toj županiji nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom.


 

Petnaesti dan zaredom, na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata, testirano je 19 uzoraka i svi su bili negativni.


“Ukupno je do sada, s područja naše županije, testirano 939 osoba. Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19”, objavio je županijski Stožer.