"Inovacija"

Dobio račun u kafiću koji ga je iznenadio: Jeste li već primijetili ovo? Nije valjda novi trend!

Portal Novi list

Ilustracija (ne prikazuje kafić iz tekta) / Foto Dubravka Petric/PIXSELL; Screenshot Reddit

Ilustracija (ne prikazuje kafić iz tekta) / Foto Dubravka Petric/PIXSELL; Screenshot Reddit

Nova "inovacija" ugostitelja izazvala je žestoku raspravuSvi se borimo s inflacijom i računima koji rastu iz dana u dan, no čini se da neki ugostitelji posegli za raznim “inovacija” kojima bi mogli “podebljati” račun mušteriji.


Jedan kafić u Hrvatskoj počeo je s naplatom čaše vode iz špine. Cijena? Zasad samo simboličnu 1 kunu.


Mušterija tog kafića na Redditu je podijelila svoj račun za čašu vode, a u objavi je pokušao saznati kakva su iskustva drugih korisnika.
”Naplaćivanje vode iz pipe. Čaša jedna kuna. Jeste li to već primijetili negdje ili je to novi trend”, napisao je na Redditu.Ostali korisnici odmah su poveli raspravu navodeći uglavnom kako takva politika nije u redu, a neki govore da im je i to bolje nego kad im “podvaljuju Janu za 50 kuna”.


”Kava je realnih 14 kn, naravno, pa nije imalo smisla uključiti u cijenu”, pisali su korisnici.


”Podsjeća me na ono kad su mi frendovi nakon posla išli na pizzu i tražili cedevitu.


Žena ih je pitala žele li bokal cedevite, oni su ga uzeli i onda je kasnije bokal cedevite bio 200 kuna… (ovo je bilo prije krize kad je cedevita bila 10-13 kuna u kafiću).


Pizze su platili, bokal nisu”, ispričao je svoje iskustvo drugi korisnik.


Jedan korisnik izjavio je kako za ovakve prigode uvijek čuva novčanicu od 1000 kuna ”pa nek’ onda usitni”, no brzo mu je stigao odgovor s druge strane.


”U mom bivšem kafiću čuvao se karton sitniša od 50 lp i manje za sve koji u kafić dođu s 500 kn il’ više”, odgovorili su mu.