Znanstveni savjet

Đikić o demantiju iz Vlade: ‘Očito se tu radi o pokušaju popravljanja štete. Neka Plenković radije isključi one u sukobu interesa’

P. N.

Foto Goran Kovačić PIXSELL

Foto Goran Kovačić PIXSELL

On pita "kakva država u srcu Europe koja na taj način smjenjuje stručnjake koji savjetuju i svojim znanjem volonterski pomažu Vladi RH"Znanstvenik sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu Ivan Đikić komentirao je sinoćnje priopćenje iz Vlade, koja je demantirala da je iz Znanstvenog savjeta isključeno petero članova – Andreje Ambriović Ristov, Nenada Bana, Petre Klepac, Branka Kolarića i Igora Rudana.


“Očigledno se radi o pokušaju popravljanja štete koju je Vlada napravila svojom zahvalom na suradnji petorici članova znanstvenog savjeta. Nakon toga se zapalio internet jer su svi bili šokirani”, rekao je za portal HRT-a Đikić.


On pita “kakva država u srcu Europe koja na taj način smjenjuje stručnjake koji savjetuju i svojim znanjem volonterski pomažu Vladi RH”.
“Nadam se da će premijer Plenković smoći snage i iz znanstvenog Savjeta ukloniti one članove koji su u sukobu interesa, a ostaviti vrhunske i moralne stručnjake koji svojim iskrenim savjetima doprinose očuvanju zdravlja i života građana Hrvatske, poručio je Đikić.