Nevolje za HDZ

Dijana Zadravec najavila da će dostaviti za Jandrokovića kompromitirajući SMS! Jandroković: Pozivam je da ne čeka više, da objavi sadržaj tog SMS-a

Dražen Ciglenečki

foto: Igor Kralj/PIXSELL

foto: Igor Kralj/PIXSELL

Želim da se cjelokupna hrvatska javnost uvjeri da se radi o običnim podvalama i lažnim optužbama, poručio je JandrokovićZAGREB – Liječnica Dijana Zadravec, inače članica HDZ-a, već tjednima govori o slučajevima korupcije u zdravstvenom sustavu, posebno u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica u kojoj je zaposlena, a za to je danas dobila priliku i u Saboru. Pozvana je na saslušanje na sjednicu Nacionalnog vijeća za praćenje provebe Strategije suzbijanja korupcije i tu je, putem videolinka, ponovila na kakve je sve nepravilnosti navodno naišla u svom svakodnevnom radu i prijavila ih.


Prisutni Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, na sve je to reagirao tvrdnjom da je na nadležnim institucijama da ovo ispitaju i da se dosad niti jedna optužba Dijane Zadravec nije pokazala utemeljenom. Najzanimljiviji je ipak bio nastavak njezine začuđujuće polemike s kolegom iz HDZ-a, predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem. Vrlo su rijetki slučajevi da se neki formalno običan član HDZ-a javno konfrontira s visokim dužnosnikom stranke, a Dijana Zadravec uvjerava da posjeduje dokaz, jednu SMS poruku, da je Jandroković lobirao da ravnatelj spomenute bolnice ostane Mario Zovak. Rekla je to ona i danas, pa ju je Nacionalno vijeće u svom zaključku obvezalo da im dostavi tu SMS poruku kompromitirajuću za Jandrokovića. Dijana Zadravec im je kazala da će to učiniti.


Za Jandrokovića je to neugodna situacija te je i on priopćenjem zatražio od Dijane Zadravec da ne čeka više. »Pozivam je da objavi sadržaj navedenog SMS-a, kaže tko ga je i kome poslao i tko ga je njoj dao. Budući da nisam nikad slao SMS poruke takvog i sličnog sadržaja, niti sam sudjelovao u donošenju odluke o izboru ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, niti sam uključen na bilo koji način u zbivanja u KBC-u Sestre milosrdnice, želim da se cjelokupna hrvatska javnost uvjeri da se radi o običnim podvalama i lažnim optužbama«, poručio je Jandroković.
Veliki je, dakle, ulog u igri. Ili će se Dijana Zadravec na kraju legitimirati kao obična manipulatorica ili će diskreditiran biti predsjednik Sabora, a u oba će slučaja posla možda onda biti i za vodstvo HDZ-a, s obzirom na to da sve ovo za stranku sigurno nije dobra reklama.


Dijana Zadravec je ruglu izvrgnula i Zorana Vatavuka, vršitelja dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, koji sebe navodno uspoređuje s Adolfom Hitlerom.


– Prije 10 dana je on sazvao sastanak s mojim radiolozima i inženjerima radiologije. Bilo je prisutno dvadesetak ljudi i usporedio je sebe s Hitlerom. Rekao je da je Hitler takve sastanke imao s generalima, aludirajući na radiologe, i vozačima, misleći na inženjere radiologije, prije okupacije Francuske. Prvo je, kazao je Vatavuk, bio sastanak s generalima, a onda s vozačima, jer su oni Hitleru bili najvažniji za Blitzkrieg. Moji kolege su bili sablažnjeni, a i ja sam, da osoba koja vodi javnu bolnicu upotrebljava nacistički vokabular i opčinjena je nacističkim simbolima, ispričala je Dijana Zadravec članovima Nacionalnog vijeća i ostalim zainteresiranim saborskim zastupnicima.