Novinar i voditelj

Denis Latin progovorio o svojoj bolesti i javnosti uputio snažan apel o preporukama epidemiologa

Portal Novi list

Foto Facebook Denis Latin

Foto Facebook Denis Latin

Iz perspektive nekog tko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu razumjeti da se netko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari, piše Denis LatinNovinar Denis Latin, voditelj nekada jako popularne HRT-ove emisije “Latinica”, oglasio se na društvenim mrežama kako bi uputio snažnu poruku svima koji ne poštuju preporuke epidemiologa oko pandemije koronavirusa.


Denis Latin već 34 godine boluje od neizlječive Chronove bolesti, zbog čega spada među one građane koji su najugroženiji u slučaju da se zaraze koronavirusom. Danas je putem Facebooka uputio apel građanima o poštivanju epidemioloških mjera.


“Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu. Puno stvari ne možete, jednostavno ostaje zakinuti za ono što drugi mogu.
Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći”, objasnio je Latin s čime su sve suočeni oni koji boluju od ove bolesti probavnog sustava.Usprkos svemu, Latin se, ističe, nikad nikome nije žalio zbog toga. Trudio se, dodaje, disciplinirano provoditi mjere koje su mu propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe.


“Zato ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje i život, kao i zdravlje i život drugih.


Iz perspektive nekog tko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu razumjeti da se netko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari”, piše Denis Latin.


Njegova završna poruka je: “Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi. Vaš Denis”.