Četvrti val

Danas ogroman skok broja novih slučajeva! Beroš potvrdio: Imamo 1.835 zaraženih u 24 sata

P. N.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Porastao je snažno i udio pozitivnih među testiranima - danas je gotovo 16 posto testiranih bilo pozitivnoHrvatska je već nekoliko tjedana usred četvrtog vala pandemije, a u posljednja 24 sata zabilježen je novi osjetni skok. Jutarnji list neslužbeno doznaje kako je novozaraženih danas više od 1.800, što su brojke kakve smo zadnji put imali koncem travnja. Porastao je snažno i udio pozitivnih među testiranima – danas je gotovo 16 posto testiranih bilo pozitivno.


Usporedbe radi, prošle srijede bilo je 1237 novooboljelih, odnosno 11,3 posto bilo je pozitivnih u odnosu na testirane.


Prije 14 dana taj postotak je bio 7,9, dok je broj novih slučajeva bilo gotovo za tisuću manji, jer je pozitivnih bilo 805.
Točnu brojku potvrdio je danas u Hrvatskom saboru ministar zdravstva Vili Beroš.


“Brojevi rastu, nalazimo se na početku četvrtog vala, ne znamo do kad će ići. Današnjih 1.835 slučajeva doista je upozorenje. Od sedam preminulih u posljednja 24 sata, samo jedan je bio cijepljen. Zdravstveni sustav je spreman, ali pitanje je jesmo li mi spremni. Dosadašnji broj cijepljenih nije dovoljan. Cijepimo se, to je najbolji način borbe protiv ove pandemije. Ne morate vjerovat meni, Vladi, Stožeru, vjerujte matematici”, rekao je Beroš.