DHMZ

Danas moguća i obilnija kiša, oprezno u prometu

Hina

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆPromjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno, povremeno s kišom, u Dalmaciji i Slavoniji i pljuskovima s grmljavinom. U sjevernim kopnenim predjelima mjestimice će biti obilnije kiše, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).


Vjetar slab do umjeren, većinom sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu u okretanju na buru. U unutrašnjosti mjestimice magla.


Najviša dnevna temperatura od 8 do 13, na Jadranu i u istočnim krajevima od 14 do 18 stupnjeva Celzijevih.
Na riječkom području kiša će se zadržati do sutra kada bi oko podne, prema prognozi DHMZ-a, oborine trebale prestati.


Dobra vijest, pogotovo za one koji su planirali vikend izlet, je da bi subota uglavnom trebala proći bez kiše. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a magla jutros mjestimice smanjuje vidljivost u Hrvatskom primorju, Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije.


Mogući su odroni, a zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku.


Zbog predmet na kolniku na autocesti A1 u blizini odmorišta Draganić u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h, izvijestio je u 7 sati Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog oštećenja kolnika u tunelu Sveti Ilija DC76 vozi se otežano.


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.


U pomorskom prometu nema poteškoća.