Analiza članstva

Danas istječe rok: Tko ostaje, a tko “leti” iz SDP-a?

Tihana Tomičić

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Do kraja tjedna dosadašnji članovi dobit će obavijest o tome nastavlja li im se članstvo u stranci ili nemaju tu sreću.ZAGREB – Danas istječe rok od 45 dana u kojem je vrh SDP-a putem svojih povjerenika analizirao bazu podataka svog članstva u raspuštenom zagrebačkom SDP-u – to znači da će se danas znati tko ostaje u stranci u glavnom gradu, a tko ne, uključujući i saborske zastupnike Davora Bernardića, Nikšu Vukasa, Zvane Brumnića i druge.


Do kraja tjedna dosadašnji članovi dobit će obavijest o tome nastavlja li im se članstvo u stranci ili nemaju tu sreću.


– U utorak šaljemo popise članova koji su po ocjeni lokalnih povjerenika zadovoljili kriterije za članstvo u stranci po osnovu odluke Predsjedništva stranke. Uz moj supotpis, to se dostavlja stranci gdje će stručne službe napraviti reevidenciju baze članova, i potom obavijestiti same članove. Apsolutno svi koji su bili članovi, a dostupni su nam njihovi podaci, dobit će obavijest jesu li i dalje članovi ili ne, kaže povjerenik za Zagreb Davor Terzić.
Nakon današnjeg dana vidjet će se, dakle, ostaju li u stranci Bernardić i društvo, i ostaje li klub zastupnika stabilan, ili će se odvijati proces sličan onome u Domovinskom pokretu.


Nikakva stranačka tijela neće se sastajati u povodu ovog ažuriranja članstva, već je sljedeći korak raspisivanje izbora za novo vodstvo SDP-a Zagreba najesen. Reakcija, međutim, sigurno neće nedostajati jer je među članovima u glavnom gradu dobar dio dosadašnjih »kapitalaca«.