Drama u Karlovcu

“Čule su se stotine eksplozija”: Vatrogasac ozlijeđen u Karlovcu je pri svijesti, otkriveno odakle eksploziv na tavanu

P. N.

Ilustracija / Foto Kristina Štedul Fabac PIXSELL

Ilustracija / Foto Kristina Štedul Fabac PIXSELL

Iz JVP Karlovac ranije su rekli kako je vatrogasca vjerojatno u leđa pogodio gelerVatrogasac koji je teško stradao od gelera pri gašenju požara u Karlovcu u stabilnom je stanju, ali pri svijesti. On je ozlijeđen pri gašenju požara koji je buknuo nakon udara groma tijekom jučerašnjeg snažnog nevremena u karlovačkom naselju Borlin.


“Učinjenom dijagnostičkom obradom smo utvrdili penetrantnu ozljedu lijevog prsišta. Bolesniku je postavljen torakalni dren, on je i hemodinamski i respiracijski stabilan, u dobrom, urednom, verbalnom kontaktu. Bolesnik je zasad stabilno i dobro i nadam se da će i tako ostati”, rekla je za HRT Davorka Židak, dežurna liječnica u Kliničkoj bolnici Dubrava, kamo je vatrogasac prebačen iz Karlovca.


Iz JVP Karlovac ranije su rekli kako je vatrogasca vjerojatno u leđa pogodio geler. Prije dolaska u KB Dubrava, stanje ranjenog vatrogasca bilo je teško, ali bio je pri svijesti.
Susjedi u karlovačkom prigradskom naselju Borlin su Hini opisali da je najprije grom udario u kuću, a zatim su slijedile velike i manje eksplozije, i to njih stotine. Crijep je letio i 80 metara dalje, a na cesti su se mogle pronaći i čahure. Mještanka koja se predstavila inicijalima I. Š. je rekla da je držala kišobran vatrogascu koji je izvukao ozlijeđenog i da je vidjela prostrijelnu ranu na leđima.


Mještani kažu da u kući zahvaćenoj plamenom živi bolesna starica čiji je suprug preminuo 28. prosinca prošle godine, a da je vjerojatno u kući imao arsenal oružja. Jedan od susjeda je rekao da je zbog spora s drugim susjedom vlasnik te kuće ranije bio priveden zbog naoružanja.


Susjed prepričava da je oštećen krov njegove kuće i dva automobila, a pretpostavljaju da je u kući moralo biti dinamita.


“Siniša je zvao vatrogasce, nisam se od straha mogao sjetiti broja. Da su stigli kad je bila prva velika eksplozija, tko zna što bi se dogodilo”, naveo je susjed, piše HRT.