Europske teme u fokusu

Croatia Airlines predstavio zimski broj svog putnog časopisa Croatia

Siniša Pavić

Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

Tog stvaranja i razvoja zarakoplovne tvrtke dotaknuo se i Zlatko Mateša u intervju danom za novi broj časopisa, no još je važnije bilo Matešu čuti kako na predstavljanju poručuje da je kompanija stabilnaSvečano je u četvrtak bilo u poslovnici Croatia Airlinesa na Zrinjevcu na predstavljanju zimskog izdanja putnog časopisa Croatia, koji već 25 godina izdaje hrvatski nacionalni avioprijevoznik.


U adventskom ugođaju časopis su predstavili predsjednik Uprave CA Jasmin Bajić, glavna urednica časopisa Ksenija Žlof te predsjenik Nadzornog odbora CA i aktivni sudionik u osnivanju hrvatske nacionalne aviokompanije Zlatko Mateša.


Posebnost zimskog broja magazina leži u činjenici da je gotovo u potpunosti posvećen europskim temama s obzirom da Republika Hrvatska predsjeda VIjećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine i s obzirom da CA predstavlja onu prvu točku poveznice Europe s Hrvatskom.
U uvodnom dijelu časopisa putnicima se tako prigodno obratio predsjednik Vlade RH       Andrej Plenković koji je, između ostalog, istaknuo da je hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije prilika za predstavljanje hrvatske kulturne baštine, umjetnosti i tradicije, ali i raznolike gastronomske, turističke i kulturne ponude.


Jasmin Bajić podsjetio je na to kako CA već 30 godina ima važnu ulogu u povezivanju Hrvatske sa Europom i svijetom. Tog stvaranja i razvoja zarakoplovne tvrtke dotaknuo se i Zlatko Mateša u intervju danom za novi broj časopisa, no još je važnije bilo Matešu čuti kako na predstavljanju poručuje da je kompanija stabilna.


Ksenije Žlof se, pak, zahvalila svima koji su na časopisu radili i rade, onima bez čije predanosti ovakvog časospisa ne bi ni bilo.