Oglasili se

Coca-Cola Hrvatska: “Otklonjena je i zadnja sumnja, Romerquelle je zdravstveno ispravan”

Portal Novi list

Snimio Vedran Karuza

Snimio Vedran Karuza

Nakon provedene analize, sada je potvrđena zdravstvena ispravnost cijele serije Romerquelle Emotion s okusom borovnica nar, kažu u Coca-Coli HrvatskaCoca-Cola Hrvatska odlučila se javnosti obratiti novim priopćenjem. Prema njima, otklonjena je i zadnja sumnja da je neki od Coca-Colinih proizvoda bio zdravstveno neispravan. To uključuje i Romerquelle mineralnu vodu s okusom, kojom se, podsjetimo, otrovao mladić u kafiću u središtu Rijeke.


U bočici iz Rijeke jaka lužina


Analiza Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” pokazala je da je u toj boci mineralne vode, koja im je dostavljena nakon trovanja u Rijeci, pronađena jaka lužina.


Kemijski sastav upućuje na to da je riječ o sredstvu za čišćenje i odmašćivanje. Ostale boce pića koje su iz Rijeke došle na analizu prošle testove te je utvrđeno da je riječ o ispravnim proizvodima.
“Posljednja analiza Državnog inspektorata Republike Hrvatske od 16. studenoga 2023. godine, otklanja svaku sumnju u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda.


Coca-Cola: Cijela serija Romerquelle Emotion zdravstveno ispravna


Serija Romerquelle Emotion s okusom borovnica nar, 330 ml, serije trajnosti 12.2023. L17, povezana sa slučajem u Rijeci, bila je povučena s tržišta 8. studenoga 2023. godine slijedom zahtjeva Državnog inspektorata Republike Hrvatske. Nakon provedene analize, sada je potvrđena zdravstvena ispravnost ove serije.


Drago nam je što i ovaj nalaz Državnog inspektorata Republike Hrvatske otklanja svaku sumnju u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda. Nastavljamo s potpunom transparentnošću surađivati sa svim nadležnim tijelima tijekom istrage jednog izoliranog slučaja u Rijeci.


Iskreno smo zahvalni našim potrošačima i kupcima na kontinuiranoj vjernosti i povjerenju u naše poslovanje i brandove te još jednom naglašavamo da su naši proizvodi proizvedeni prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, kojima smo potpuno predani tijekom više od 55 godina na hrvatskome tržištu”, priopćila je Coca-Cola Hrvatska.