Vremenska prognoza

Čini se da bi otvorenje EPK mogla stvarno pokvariti kiša. No sve i da se dio odgodi, ni nedjelja neće biti bolja

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. DrechslerPrema trenutnim procjenama prognostičara DHMZ-a, svečanost otvorenja Europske prijestolnice kulture u subotu bi doista moglo pokvariti loše vrijeme.


U subotu se očekuje kiša i dosta jako jugo, a čak i da se dio programa odgodi za nedjelju, prilike niti tada neće biti puno bolje. Također će biti kiše, iako ipak nešto manje nego u subotu, s tim da će biti čak i sunčanih razdoblja.


– Iako o tome ne želimo ni razmišljati, u slučaju jakog nevremena s olujnim jugom ili orkanskom burom za 24 sata se odgađa program na otvorenim lokacijama dok se onaj u kazalištu ili klubovima odnosno zatvorenim prostorima odvija po planu. Javnost će o tome biti na vrijeme obaviještena. U slučaju kiše program će se održati, no preporuka publici je da umjesto kišobrana koriste kabanice, naveo je još jučer gradonačelnik Vojko Obersnel.

Sljedećih dana bit će uglavnom suho i barem djelomice sunčano, ujutro u kopnenom području mjestimice s maglom. Prolazne slabe oborine moguće su uglavnom ponegdje u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, osobito u subotu. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, a temperatura zraka postupno će rasti. Na Jadranu u četvrtak pretežno sunčano, a zatim do kraja tjedna ponovno promjenljivo s kišom, uglavnom na sjevernom i srednjem dijelu. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak.”, prognozirala je za HRT dr. sc Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.