BUDUĆI EKONOMISTI

Finale prestižnog CFA Research Challengea prvi put u Hrvatskoj: Studenti za pobjedu dali investicijsku preporuku za dionice Kraša

P. N.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovala su dva tima studenata  s Ekonomskog fakulteta u Splitu te po jedan tim s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Zagrebačke škole ekonomije i managementa.ZAGREB – Finalom prestižnog CFA Research Challengea je zaključeno prvo hrvatsko globalno natjecanje koje studentima pruža praktično mentorstvo i intenzivnu obuku iz financijske analize i profesionalne etike te testira njihove analitičke vještine, procjene, pisanje izvještaja i prezentacijske vještine. Kroz ovo natjecanje studenti stječu iskustva iz stvarnog svijeta preuzimajući ulogu istraživačkog analitičara.


Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovala su dva tima studenata  s Ekonomskog fakulteta u Splitu te po jedan tim s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Zagrebačke škole ekonomije i managementa, a zadatak je bio dati i argumentirati investicijsku preporuku za dionicu Kraša. Pobjedu na finalu natjecanja i ulazak u pod-regionalno natjecanje odnijeli su studenti s Ekonomskog fakulteta u Splitu Mario Delić, Marko Plastić i Toni Petričić, koje su mentorirali Ana Rimac Smiljanić kao fakultetska mentorica te Đivo Pulitika kao mentor iz financijske industrije. Organizatori se nadaju da će se sljedeće godine u natjecanje uključiti studenti s ekonomskih fakulteta u Rijeci i Puli.


Natjecanje organizira CFA Udruga Hrvatska, a ono je samo je jedan od niza projekata koje CFA udruga Hrvatska radi s ciljem promoviranja i daljnjeg razvoja lokalnog tržišta kapitala, od svog osnutka 2018. godine. Potporu u organizaciji dali su Kraš te AZ mirovinski fond iErste Asset Managementu koji je osigurao i pripravništvo za pobjednike natjecanja.