Koronavirus

U PGŽ nema novooboljelih; u Zagrebu ih ima 20, u Đakovu sedam

P. N.

Foto Zvonko Kucelin

Foto Zvonko Kucelin

Učiteljica koja je pozitivna na koronavirus je iz Đakova, a zadnji put u školi je bila u četvrtak. Mjere samoizolacije određene su iz preventivnih razlogaTijekom jučerašnjeg dana u Hrvatskoj je zabilježeno 67 novih slučajeva koronavirusa, od toga najviše u Zagrebu i Đakovu. Time je ukupan broj oboljelih u nas dosad narastao na 2.691. Dosad se oporavilo 2.152 ljudi.


Sinoć su potvrđena tri nova slučaja u Đakovu, a danas se čekaju nalazi za još sedamdesetak uzoraka. Potvrđen je sinoć i još jedan slučaj zaraze u Karlovačkoj županiji, a riječ je o kontaktu ranije zaraženog studenta.


 
NOVO! 113:30 “Niti u posljednja 24 sata, drugi dan za redom, u Primorsko-goranskoj županiji nema novih zabilježenih slučajeva koronavirusa”, rekla je zamjenica župana Marina Medarić otvarajući današnji redovni susret s novinarima.


NOVO! 12:42 U Zagrebu je 20 novooboljelih od koronavirusa, a 104 osobe su u samoizolaciji, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite podsjećajući kako su ponovno pokrenute četiri COVID ambulante.


“U posljednja 24 sata testirano je 268 osoba. Njih 20 je novooboljelih, a ukupno je 202 aktivna slučaja”, rekla je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.


Dodala je i da su za vikend testirana 582 uzorka.


Na konferenciji za medije je rečeno i da je jedna osoba prekršila mjeru samoizolacije, a 1715 osoba je pod tom mjerom. Nadležne službe zaprimile su oko 2500 upita građana o testiranju, zbog čega su također ponovno otvorene COVID ambulante.


NOVO! 11: 24 U Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata sedam je novooboljelih osoba od koronavirusa, a svi su iz Đakova, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.


U osječkom Kliničkom bolničkom centru i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata obrađen je ukupno 191 uzorak, od kojih je sedam bilo pozitivno.


Trenutno je na području Osječko-baranjske županije 150 osoba oboljelo od ovoga virusa, od kojih je 120 s područja Đakova.


U priopćenju se napominje kako jučer nitko nije hospitaliziran u osječkom KBC-u gdje se na bolničkom praćenju nalaze 24 oboljele osobe, no nitko nema teže simptome bolesti.


Samoizolacija je određena za novih 313 kontakata osoba pozitivnih na koronavirus, pa je ukupno na području županije pod tom mjerom 1.466 osoba.


Policija je obavila šest provjera samoizolacije i sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, ističu u županijskom Stožeru CZ.


NOVO! 10:35 Na zadarskom području dva su nova slučaja zaraze koronavirusom,a riječ je o muškarcu koji se vratio iz Srbije i ženi koja je prilikom zaprimanja na hitni prijem Opće bolnice Zadar rutinski testirana, potvrdio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.


Niti jedna novozaražena osoba nije vezana uz teniski turnir Adria Tour, ističe se u priopćenju.


U posljednja 24 sata u Zadru je testirano 14 uzoraka, a u samoizolaciji je 331 osoba.


Policijski službenici PU zadarske obavili su 27 provjera samoizolacije i nisu evidentirali nijedno kršenje te mjere.


U proteklih devet dana, kad je otkriveno da je koronavirusom zaražen bugarski tenisač Grigor Dimitrov, pozitivne testove imali su njegov trener Christian Groh, naš tenisač Borna Ćorić, Novak Đoković i njegova supruga Jelena te Đokovićev kondicijski trener Marco Panichi, petogodišnje dijete, koje se s tenisačima družilo na privatnoj zabavi, HRT-ova novinarka Mirna Zidarić i Goran Ivanišević.


Nevezano uz teniski turnir, na covid-19 pozitivna je i jedna tročlana bugarska obitelj koja radi u Makedoniji, a imaju kuću u Novalji, te djevojka sa zadarskog područja koja se vratila iz Slovenije.
NOVO! 9:47 – Karlovačka županija ima još dvije novooboljele osobe – radi se o dvije mlađe muške osobe s područja Ogulina. Sinoć je potvrđen još jedan slučaj, pa ih je u toj županiji trenutno četiri.


Nove slučajeve danas nemaju Ličko-senjska i Bjelovarsko-bilogorska županija.


NOVO! 7:33 – Zbog učiteljice pozitivne na koronavirus jedan razred učenika Osnovne škole Sikirevci te djelatnici tajništva od nedjelje su u samoizolaciji, a školski objekt je zatvoren, potvrdio je načelnik Stožera civnilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković.


Učiteljica koja je pozitivna na koronavirus je iz Đakova, a zadnji put u školi je bila u četvrtak. Mjere samoizolacije određene su iz preventivnih razloga”, rekao je Bošnjaković Hini.


Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije već je ranije zbog eskalacije epidemije koronavirusa u Đakovu poduzeo mjere ograničavanja posjeta bolnici i domovima za starije i nemoćne.  Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije sada iznosi 45. Koronavirusom zaraženo je još pet osoba koje imaju prebivalište u toj županiji, ali žive u drugim djelovima Hrvatske.