Vremenska prognoza

Čeka nas kratka epizoda s južinom. Već za vikend se vraća snijeg, bit će ga i u nizinama

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

U gorju će povremeno biti i snijega, znatnijeg vjerojatno od subote poslijepodne, a potkraj nedjelje raste vjerojatnost i za mjestimičan snijeg u nekim nizinamaHRT-ov meteorolog Zoran Vakula kaže kako će danas biti i sunčanog vremena, ali i mjestimičnog lepršanja pahulja, uglavnom u sjevernim kopnenim krajevima. Jutro će biti prilično hladno, osobito u gorju.


“I u četvrtak ujutro će još biti zamjetnijih temperaturnih “minusa”, nakon kojih uz jačanje jugozapadnjaka i juga slijedi porast temperature na većinom iznadprosječno visoke vrijednosti za kraj siječnja. No, dolazit će i sve mnogobrojni oblaci pa će u nastavku tjedna biti promjenjivo, uz sve češće oborine, osobito od petka poslijepodne, kada će ponegdje biti i obilnije kiše, posebice na Jadranu, gdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom”, nastavlja Vakula, dodajući da će u gorju povremeno biti i snijega, znatnijeg vjerojatno od subote poslijepodne, a potkraj nedjelje raste vjerojatnost i za mjestimičan snijeg u nekim nizinama, uz buru i na sjevernom Jadranu.


“U četvrtak na kopnu postupno naoblačenje, a prema kraju dana raste vjerojatno za slabu oborinu. Od petka, uz jačanje južine, prevladavat će oblačno, pri čemu će i kiša biti češća. U subotu će jugozapadnjak okrenuti na jugoistočnjak. Jutro u četvrtak još hladno, a zatim toplije. I na Jadranu u četvrtak porast naoblake, najprije na sjevernom dijelu, gdje može pasti malo kiše. Od petka umjereno do pretežno oblačno uz čestu, lokalno moguće obilnu kišu. Zapuhat će umjereno jugo koje će postupno jačati, pri čemu će i temperatura zraka porasti.”, prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.