Imovinske kartice

Butković o Bandiću: Ja nemam 100 tisuća eura gotovine za kupnju nekretnine

Hina

Oleg Butković / Foto: S. DRECHSLER

Oleg Butković / Foto: S. DRECHSLER

Na pitanje je li u redu kopati po imovinskim karticama dužnosnika, Butković je rekao da je sve što je javnosti dostupno, dostupno i novinarima. »Naravno da to javnost može preispitivati,« dodao jeMinistar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ustvrdio je u petak kako on nema 100 tisuća eura gotovine s kojima bi mogao kupiti neku nekretninu, referirajući se tako na stan koji je nedavno kupila supruga Milana Bandića te ga dijelom platila sa 720 tisuća kuna gotovine.


»Nemam, budite bez brige«, rekao je Butković novinarima na pitanje ima li i on možda sto tisuća eura u gotovini za kupnju nekretnine.


Butković je to izjavio nakon svečanosti polaganja temeljnog kamena za izgradnju novog poslovnog objekta, logističkog centra Hrvatske pošte u Kukuljanovu, na području grada Bakra, u koji se ulaže 60 milijuna kuna.
Afere s nepravilnostima u imovinskim karticama pojedinih članova vlade, međutim, odbio je komentirati ustvrdivši tek kako je na tu temu sve rekao te da je došao na otvaranje radova.


Na pitanje novinara N1 o ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek koja je gostujući u njihovom studiju prozvala novinare da ne izvještavaju nego se natječu u pronalaženju afera Butković je ostvrdio kako on u svojoj skromnoj političkoj karijeri nikada nije napao novinare.


»Mislim da novinari trebaju raditi svoj posao« rekao je Butković dodavši da, što se njega tiče, novinari rade svoj posao i trebaju ga raditi i dalje.


Na pitanje je li u redu kopati po imovinskim karticama dužnosnika, Butković je rekao da je sve što je javnosti dostupno, dostupno i novinarima. »Naravno da to javnost može preispitivati,« dodao je.