Za ravnopravnost i suradnju

Bošnjaci Rijeke i PGŽ podržavaju Zorana Milanovića za predsjednika

Sanja Gašpert

Reuters

Reuters

Bošnjaci Rijeke i Primorsko-goranske podržavaju Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske, jer u njegovoj politici i njegovim izjavama prepoznaju vlastite političke težnje – potrebu da budu jednakopravni i ravnopravni u zemlji u kojoj žive i čijem razvoju se trude dati svoj doprinos, piše u priopćenju kojega potpisuju Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine PGŽ-a, Udruga mladih Bošnjaka i Bošnjačka nacionalna zajednicaRIJEKA Bošnjaci koji već generacijama žive u Hrvatskoj znali su uvijek zauzeti politički stav u određenom povijesnom trenutku zemlje, pa tako je i sada za predsjedničke izbore.


Bošnjaci Rijeke i Primorsko-goranske podržavaju Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske, jer u njegovoj politici i njegovim izjavama prepoznaju vlastite političke težnje – potrebu da budu jednakopravni i ravnopravni u zemlji u kojoj žive i čijem razvoju se trude dati svoj doprinos, piše u priopćenju kojega potpisuju Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine PGŽ-a, Udruga mladih Bošnjaka i Bošnjačka nacionalna zajednica.


– Pred nama su novi izazovi, kao i 90-tih godina kada smo glasali za neovisnu i samostalnu Hrvatsku, a oko 30 posto građana bošnjačke nacionalnosti je dalo svoj doprinos u obrani Hrvatske, od kojih se njih više od 1100 nije vratilo s bojišta svojim kućama. Pripadamo Hrvatskoj koja cijeni naše sudjelovanje u odbrani zemlje, koja cijeni naš doprinos razvoju Republike Hrvatske i koja nas smatra ravnopravnim i dostojnim građanima. Zalažemo se za međusobno uvažavanje i poštivanje, suradnju i dobrosusjedske odnose, a takve izjave je ovih dana uputio i Zoran Milanović, zbog čega ga podržavamo kao kandidata za predsjednika Hrvatske. Pozivamo sve pripadnike bošnjačke nacionalne manjine da iskoriste svoje biračko pravo, da izađu na birališta i zaokruže kandidata kojeg predlažemo – Zorana Milanovića, piše u priopćenju.