TRAŽI SE RJEŠENJE

Blokiran račun “3. maja”, Uprava pokušava pronaći dogovor s vjerovnicima

Hina

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Račun Brodogradilišta 3. maja bio je nekoliko dana blokiran i lani u listopadu, zbog ovršnog postupka, kojeg je zbog naplate potraživanja pokrenula tvrtka Ćosićpromex iz BiH, kooperant 3. majaRIJEKA – Iz Brodogradilišta 3. maj u petak su putem Zagrebačke burze obavijestili da su poslovni računi tog brodogradilišta u blokadi te da Uprava poduzima sve kako bi poslovni računi bili deblokirani.


Direktor 3. maja Edi Kučan potvrdio je da su računi 3. maja u blokadi, kazavši da se s vlasnikom tvrtke Ćosićpromex, koja je vjerovnik 3. maja, pokušava naći obostrano i što brže rješenje nastale situacije.


Račun Brodogradilišta 3. maja bio je nekoliko dana blokiran i lani u listopadu, zbog ovršnog postupka, kojeg je zbog naplate potraživanja pokrenula tvrtka Ćosićpromex iz BiH, kooperant 3. maja.
Tada su iz 3. maja naveli da Ćosićpromex potražuje od 3. maja oko 6,8 milijuna kuna,


Predstavnici te tvrtke su, kao i drugi vjerovnici, potpisali izjavu o isplati 15 posto tražbina, dok će ostalih 85 posto biti isplaćeno s odgodom od dvije godine, ali kasnije ponuđeni sporazum nisu potpisali.