Dragan Kovačević

Bivši šef Janafa izgradio vilu s bazenom, prijavio da je tamo pašnjak. Izvukao se bez i simbolične kazne, pazite zašto

Hina

Dragan Kovačević / Foto: Vedran Karuza

Dragan Kovačević / Foto: Vedran Karuza

Nataša Novaković potvrdila je da će se razmatrati komunikacija s Markom Milićem, vezanom uz zapošljavanje u Hrvatskim šumamaPovjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa izreklo je predsjedniku Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga Ante Žigmanu novčanu kaznu od 800 eura, jer je uz plaću primao niz novčanih naknada, kao i dohodak u agenciji za sudjelovanje u radu Savjeta agencije.


Nije upisao niz nekretnina


Povjerenstvo je, na sjednici u petak, također utvrdilo da je bivši predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević u imovinsku karticu nije upisao niz nekretnina, kao ni vlasništvo većeg broja dionica, a za imanje u Donjoj Stubici nije naveo realnu vrijednost.


No, sankcija mu nije izrečena s obzirom na protek vremena i da više nije ni u statusu pasivnog dužnosnika.
Te zemljišne čestice više nisu pašnjaci, nego građevinski objekti, kuća i bazen koji se protežu preko sve te tri čestice, što je Kovačević propustio istinito i točno navesti nekakvu tržišnu vrijednost tih nekretnina.


Potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader zatražio je mišljenje može li uz obnašanje te dužnosti obavljati i poslove privremenog ravnatelja Vatrogasnog centra za edukaciju i tehnološki razvoj Split-Vučevica volonterski bez naknade, a Povjerenstvo je mišljenja da može, jer to ne predstavlja upravljačku funkciju.


Novaković će razmatrati Milićeve poruke


Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković potvrdila je da će se razmatrati komunikacija s (Vladinim glasnogovornikom) Markom Milićem, vezanom uz zapošljavanje u Hrvatskim šumama, s obzirom da u tom predmetu postoji privatni interes.


Dodala je i kako u konkretnom slučaju postoji povezanost s osobama za koje se pitalo, odnosno slale su se poruke. “Dakle, radi se o njegovom deklariranom prijatelju što je za Povjerenstvo dovoljno kako bi se tim predmetom bavilo. Što se tiče ostalih, u ovom trenutku nemamo taj privatni element, no ako se pokaže mi ćemo se i u tim predmetima baviti istraživanjem činjenica”, dodala je Novaković.