Davor Romić

Bivši ministar poljoprivrede: ‘Hrvatske šume su godinama bankomat HDZ-a. Tko ima PIN?

P. N.

Foto Damir Spehar PIXSELL

Foto Damir Spehar PIXSELL

To je i moj prethodnik g. Tihomir Jakovina govorio, kako su Hrvatske šume bankomat HDZ-a. Nakon toga sam postavio pitanje ako je nešto bankomat, netko mora imati PIN. Tko ga ima?Davor Romić, bivši ministar poljoprivrede, koji je u Vladu Tihomira Oreškovića stigao na prijedlog Mosta, komentirao je na N1 televiziji veliku akciju USKOK-a.


“Nisam bio izložen nikakvom posebno pritisku jer sam u tom kratkom vremenu samo prikupljao informacije. Obraćao mi se sindikat, govorilo se o nepravilnostima, ali to je sve bilo na bazi nedefiniranih i neargumentiranih aktivnosti. Imali su samo dio dokaza, najviše je bilo govora o otpuštanju radnika u Hrvatskim šumama, o špekulacijama, ali nije bilo aktivnih i čvrstih dokaza. Prva afera bila je vezana uz bonuse. Za tu aferu sam saznao kad je predsjednik uprave došao kod mene i zatražio da mu se isplati bonus iz Hrvatskih šuma za što sam ja prvi put čuo”, rekao je i dodao;


“Imati bonuse u državi u kojoj ima toliko nezaposlenih, toliko ljudi na rubu, doći s isplatama milijunskih bonusa za mene je bio totalni šok. Za te ugovore do tada nisam znao. Od predsjednika uprave sam zatražio ugovore, dostavio ih je, oni su bili tajni, tražio je isplatu bonusa za nekoliko godina. Stvoriti dobit u firmi, otpuštati zaposlenike, a ne investirati, znači raditi za vlastiti interes. Pitam se je li to socijaldemokracija? To je i moj prethodnik g. Tihomir Jakovina govorio, kako su Hrvatske šume bankomat HDZ-a. Nakon toga sam postavio pitanje ako je nešto bankomat, netko mora imati PIN. Tko ga ima? I kolike su interesne skupine povezane s Hrvatskim šumama?”, upitao je Romić.