Biračima nude proustaške sentimente: Bruna Esih žali zbog poraza režima Ante Pavelića

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Kako se približavaju europski izbori, zastupnica Esih i njezin politički partner Zlatko Hasanbegović ovakve vrste provokacija koriste kako bi pridobili ekstremne nacionaliste, ljude koji ustaški režim smatraju prihvatljivim, slave njegovo naslijeđe i ističu njegove simbole.  Današnju obljetnicu oslobođenja Zagreba od fašističkog režima Ante Pavelića saborska zastupnica Bruna Esih nazvala je – obljetnicom pada Zagreba i tragičnim danom hrvatske povijesti.


Kako se približavaju europski izbori, zastupnica Esih i njezin politički partner Zlatko Hasanbegović ovakve vrste provokacija koriste kako bi pridobili ekstremne nacionaliste, ljude koji ustaški režim smatraju prihvatljivim, slave njegovo naslijeđe i ističu njegove simbole.  


Na svom facebook profilu Esih je napisala: “Danas, 8. svibnja, obljetnica je ulaska Jugoslavenske armije u opustjeli Zagreb. Događaj je to koji simbolizira pokolje i pljačku, a jugoslavensku okupaciju Hrvatske obilježilo je skidanje hrvatske i podizanje jugoslavenske zastave; zabrana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i obnova Jugoslavenske akademije; dokidanje studija hrvatskog jezika umjesto kojega se na Sveučilištu studira „narodni jezik“; Društvo književnika Hrvatske stupa na mjesto dotadašnjega Društva hrvatskih književnika, a umjesto „Lijepe naše“, na radiju se izvodi „Uz Tita i Staljina, dva junačka sina…“ Ta okupacija dokinuta je krvlju tek u Domovinskom ratu, kad su Hrvati pokazali da se Hrvatsku može osloboditi samo pod hrvatskom zastavom, ni pod kojom drugom!”