Ministar zdravstva o "Festivalu slobode"

Beroš se oglasio i rekao što misli o prosvjedu “antikoronaša”: Svi imaju slobodu izbora, ali moraju biti svjesni posljedica svojih odluka

P. N.

snimio Davor KOVAČEVIĆ

snimio Davor KOVAČEVIĆ

Vjerujem da se većina hrvatskih građana osvjedočila da su sve mjere koje smo poduzimali osigurale visoki stupanj zaštite od zaraze i njenih posljedica.Ministar zdravstva Vili Beroš obratio se javnosti povodom današnjeg prosvjeda koji se pod imenom “Festival slobode” održava u Zagrebu.


Podsjetimo, u Zagrebu prosvjedu građani i građanke koji vjeruju da Covid-19 nije ništa strašno, da je pandemija krinka pod kojom svjetski centri moći žele čipirati čovječanstvo, da je nošenje maski štetno za zdravlje, da bi cijepljenje moralo biti prepušteno slobodnom izboru pojedinca…


Beroš je o prosvjedu napisao: “Kao demokršćanin poštujem slobodu i pravo svakog čovjeka na vlastito promišljanje i stajalište o svim važnim životnim pitanjima. Hrvatska je demokratska zemlja u kojoj se njeguje sloboda mišljenja i izražavanja stajališta.
Kao liječnik i humanist, kao hrvatski ministar zdravstva ne mogu podržati neznanstveni pristup kovidu-19 i metodama koje omogućuju njegovo širenje među građanima koji zagovaraju i promiču organizatori skupa nazvanog Festival slobode. Vjerujem da se većina hrvatskih građana osvjedočila da su sve mjere koje smo poduzimali osigurale visoki stupanj zaštite od zaraze i njenih posljedica.


Sva privremena ograničenja imala su samo jedan cilj – zaštititi zdravlje i živote hrvatskih građana. I u tome smo uspjeli i uspijevamo.  Svatko ima slobodu izbora, ali mora biti svjestan i svih posljedica svojih odluka. Kako za sebe tako i za sve ljude u svom okruženju.”


Kao demokršćanin poštujem slobodu i pravo svakog čovjeka na vlastito promišljanje i stajalište o svim važnim životnim…


Posted by Vili Beroš on Saturday, September 5, 2020