Veliki preokret

Beljak opet iznenađuje: HSS će svoje potpise dati HDZ-u, ali ostajemo u oporbi

Hina

Naši koalicijski partneri nam ostaju partneri, zajedno ćemo djelovati u opoziciji, ali oni ne žele sada skupljati parlamentarnu većinu. Ne mislim da su SDP i HDZ iznenađeni. Mislim da je netko treći iznenađen sada, jer ne može ucjenjivati više kako je mislio - MOST", kazao je BeljakPredsjednik HSS-a Krešo Beljak izjavio je u utorak kako je Predsjedništvo stranke donijelo odluku da će petero saborskih zastupnika HSS-a dati potpise predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za budućeg mandatara hrvatske Vlade, ne tražeći za HSS ništa.


»To je praksa koja možda nije viđena kod nas, ali mi smo opozicijska stranka koja daje 100 dana vremena gospodinu Plenkoviću da pokuša stabilizirati hrvatsku Vladu, a nakon toga neće više imati podršku«, izjavio je Beljak Hini večeras nakon sjednice Predsjedništva stranke. Dodao je da je Predsjedništvo HSS-a na sjednici u utorak navečer jednoglasno donijelo odluku da se kreće u sazivanje unutrastranačkog izbornog procesa i da će se izborna skupština održi 22. listopada. Na pitanje novinara zašto Marijana Petir i drugi članovi Predsjedništva HSS-a koje je nedavno suspendirao, nisu bili pozvani na večerašnju sjednicu Predsjedništva, Beljak je rekao da su oni suspendirani, a suspendirani su zbog toga jer su opstruirali izborni proces.Ustvrdio je da su svi oni dobili odluke o suspenziji. »Preko medija sam ja na konferenciji za novinare javno rekao što se događa, tako da znaju o čemu se radi«, kazao je Beljak.

Na upit kako komentira što je eurozastupnica i članica Predsjedništva i Glavnog odbora HSS-a Marijana Petir, zajedno sa stranačkim kolegama pokrenula postupak pred nadležnim stranačkim tijelima za njegovo isključenje iz HSS-a, Beljak je rekao da nema to što komentirati. »Jednostavno nemam što komentirati, nemam komentara. Apsolutno izvan pameti«, rekao je.


———————
HSS je odlučio dati podršku Plenkovićevoj vladi te će svoje potpise dati HDZ-u kako bi sastavili vladu.


– Dat ćemo podršku Plenkovićevoj vladi svojim potpisima i rok od 100 dana u kojim ga nećemo dirati, ali HSS ostaje u oporbi”, kazao je Beljak za Novu TV.


– Naši koalicijski partneri nam ostaju partneri, zajedno ćemo djelovati u opoziciji, ali oni ne žele sada skupljati parlamentarnu većinu. Ne mislim da su SDP i HDZ iznenađeni. Mislim da je netko treći iznenađen sada, jer ne može ucjenjivati više kako je mislio – MOST”, kazao je Beljak.