Pomoć šesteročlanoj obitelji

‘Banija je naša kuća’: SNV nastavlja s isporukom kontejnera za stanovanje postradalom području

Hina

foto: screenshot

foto: screenshot

Obitelj Cvjetković prošlog je vikenda ostala bez kuće koja je u prosincu bila oštećena u potresu, a do kraja je uništena u katastrofalnom požaru.ZAGREB – Saborska zastupnica i potpredsjednica Srpskoga narodnog vijeća (SNV) Dragana Jeckov danas je u sklopu humanitarne akcije “Banija je naša kuća” predala veliki stambeni kontejner šesteročlanoj obitelji Cvjetković u Hrtiću, mjestu u blizini Dvora.


Obitelj Cvjetković prošlog je vikenda ostala bez kuće koja je u prosincu bila oštećena u potresu, a do kraja je uništena u katastrofalnom požaru. Obitelj je privremeno pronašla smještaj zahvaljujući načelniku općine Dvora Nikoli Arbutini, a donirani kontejner omogućit će joj siguran smještaj dok čeka obnovu kuće, stoji u priopćenju SNV-a.


“To je pravi primjer da općina, država i SNV funkcioniraju zajedno, osigurali smo smještaj šesteročlanoj porodici kojoj se dogodio potres, požar, i pitamo se što je treće, a na ovom području smo zbog poplava i inače dvaput godišnje odsječeni od Hrvatske Kostajnice i Siska”, rekao je Arbutina.
Dodao je kako je nakon požara kontaktirao sa SNV-om, koji je u roku od dva dana osigurao stambeni kontejner.


“Obitelj ima četvero djece, svi smo se uključili kako bismo što prije riješili njihovo stambeno pitanje. Ovo je jedan od 25 kontejnera koji su bili u Lekeniku, a koje je osigurala Ambasada Republike Srbije”, rekla je zastupnica Jeckov i zahvala donatorima, Stožeru civilne zaštite i Hrvatskoj vojsci.


Istaknula je da je potres pogodio i područje općine Dvora, o kojem se možda ne priča dovoljno iako i ono ima mnogo crvenih i žutih naljepnica.


Jugoslav Cvjetković zahvalio je svima na brzoj reakciji, a SNV će u sklopu humanitarne akcije i dalje, istaknuto je, pomagati svima kojima je pomoć potrebna.


Današnjom donacijom SNV-a u sklopu humanitarne akcije osiguran je 130 kontejner za potresom pogođeno područje Banovine.