Prevarant

Hrvat se na Capriju predstavljao kao diplomat, na ljetovanju spiskao 15.000 eura, ništa nije platio

Portal Novi list

Photo by Martyna Bober on Unsplash

Photo by Martyna Bober on Unsplash

Ljetovanje iz snova grubo su prekinuli karabinjeri, uhitivši ga zbog prevare i lažnog predstavljanjaHrvatski prevarant koji se predstavljao kao diplomat na luksuznu zabavu na talijanskom otoku Capriju spiskao je na tisuće eura, no ni jedan račun nije platio. Uhićen je nakon što je protiv njega pokrenuta istraga. Prijavili su ga razljućeni hotelijeri te vlasnici klubova i restorana zbog neplaćenih računa, javlja talijanski Sky.


Ovaj 31-godišnjak, inicijala M.P., s prebivalištem u talijanskom Bellunu, na Capriju se raskalašeno odmarao deset dana u luksuznom hotelu. Svakodnevno je posjećivao barove, restorane i klubove, a iznajmio je i brod.


Ljetovanje iz snova grubo su prekinuli karabinjeri, uhitivši ga zbog prevare i lažnog predstavljanja. Hrvatski državljanin, piše Sky, nije prestao sa svojom glumom ni kad su mu prišli karabinjeri.
Strašno ga je nanervirala njihova prisutnost i pravio se uvrijeđenim. No, istragom je utvrđeno da je prilikom prijave u hotel dao lažan dokument. Potom je u hotelu pokazivao lažnu potvrdu da je prebacio novac na njihov račun, a riječ je bila o ukupno 10.000 eura.


Ovim lažnim potvrdama o bankovnom transferu poslužio se i kad je unajmio jahtu s posadom, za što je skiper bezuspješno pokušao naplatiti 4.5000 eura.


Sky piše kako je M.P. od ranije poznat za slične trikove i prevare, zbog čega ga je tražila i policija u Rimu.